Къде стоят партиите по оста ляво - дясно (Графика)

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9054414 www.24chasa.bg

През последните два месеца и половина след началото на протеста се завихри мощна политическа турбуленция. Как изглежда теренът в началото на политическата есен? Неизвестните са много, но партийни проекти започват да кристализират и да се заявяват за предстоящите избори, независимо дали са редовни, или предсрочни.

Появилите се социологически проучвания също добавят известна яснота за моментното положение - кой с каква избирателна тежест е, какви са шансовете на играчите. Според последното проучване на "Тренд" за следващия парламент има 5 сигурни партии и още 2 с шансове да прескочат 4-процентната бариера. Сигурните са ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ" (партията на Слави Трифонов), "Демократична България" ( "Да, България", ДСБ, Зелено движение) и ДПС. С шансове са "Изправи се, БГ" (формация на Мая Манолова) и "Обединени патриоти" (ВМРО и НФСБ).

"24 часа" се допита до трима политолози, за да разположим по оста ляво - дясно големите партии и движения, както и формациите, които са активни в протестите. Помолихме ги да оценят според политическите действия и изявления мястото на партиите. Вижте в графиката  къде стоят партиите.

  • Щадящи тестове - решение за малките ученици

    Щадящи тестове - решение за малките ученици

    Родителите с основание искат децата им да ходят присъствено на училище. Най-малкото защото преподаването в клас е най-доброто, особено когато говорим за най-малките. А и защото форматът с онлайн уроците, продължаващ вече почти 2 години, не им дава гаранция, че уроците са добре разбрани и усвоени. От друга страна обаче
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо