Къде стоят партиите по оста ляво - дясно (Графика)

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9054414 www.24chasa.bg

През последните два месеца и половина след началото на протеста се завихри мощна политическа турбуленция. Как изглежда теренът в началото на политическата есен? Неизвестните са много, но партийни проекти започват да кристализират и да се заявяват за предстоящите избори, независимо дали са редовни, или предсрочни.

Появилите се социологически проучвания също добавят известна яснота за моментното положение - кой с каква избирателна тежест е, какви са шансовете на играчите. Според последното проучване на "Тренд" за следващия парламент има 5 сигурни партии и още 2 с шансове да прескочат 4-процентната бариера. Сигурните са ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ" (партията на Слави Трифонов), "Демократична България" ( "Да, България", ДСБ, Зелено движение) и ДПС. С шансове са "Изправи се, БГ" (формация на Мая Манолова) и "Обединени патриоти" (ВМРО и НФСБ).

"24 часа" се допита до трима политолози, за да разположим по оста ляво - дясно големите партии и движения, както и формациите, които са активни в протестите. Помолихме ги да оценят според политическите действия и изявления мястото на партиите. Вижте в графиката  къде стоят партиите.

  • Господа запалянковци, сами ще сте си виновни за мачове без публика

    Господа запалянковци, сами ще сте си виновни за мачове без публика

    Господа запалянковци, май предобрихте нещата. След мача на ЦСКА с румънския ЧФР (Клуж) любимият им отбор получава предупреждение от УЕФА за неспазване на противоепидемичните мерки. Нищо чудно това да не остане само предупреждение. Европейската централа обаче няма право да налага наказания заради неспазване на въпросните мерки
  • Бойко Василев

    “Панорама” - журналистика, която не стои в агитките, а между тях

    Всеизвестно е, че не “Панорама” е причина и цел на протеста в петък вечер. Причакването на гости след предаването се е случвало и преди - през 2013-а и през 90-те. Ние уважаваме всичките си гости. Те се събират около една маса и изразяват различни мнения. Каним ги да отговарят на въпроси, а не да търпят публични обиди