Станислав Недков-Стъки: Ало, Банов! Защо Бабикян не е в регистъра на медиите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9056011 www.24chasa.bg
Председателят на ММА-федерацията Станислав Недков - Стъки

"АЛО, БАНОВ!

Ало, Стъки съм! Май не се чуваме добре! Регистърът още не е готов!

Министър Банов,

имахте достатъчно време, почти 2 години, за да разберете, че подходът Ви за “стимулиране” на неизрядните собственици на фалшиви сайтове води до още по-голяма анархия в тиражирането на жълти новини". Това написа във фейсбук Станислав Недков-Стъки, председател на федерацията по ММА и организатор на протести против блокадите. 

Неотдавна Стъки подаде сигнал до ГДБОП "срещу лицата Арман Бабикян (с него се свързва informiran.net - б.р.), Добри Божилов (който стои зад сайта "Гъдел Нюз" - б.р.) и още няколко човека, с молба да бъдат проверени за съпричастност с фалшивите сайтове, бълващи фалшиви новини, целящи да опетнят името ми".

"Не съм “медиен” човек, но като гражданин на България и като многократно потърпевш от фалшиви “новини” в жълти сайтове, имам право да знам защо смятате, че законите не важат за всички.

Как така всички работещи българи сме длъжни всяка година да подаваме данъчни и всякакви други декларации, и ако някой се забави дори с ден, следва глоба, а Вие позволявате на някои тарикати - собственици на фалшиви сайтове да се чувстват недосегаеми?

Виждаме, че всички медии, уважаващи себе си, своите зрители, читатели и слушатели, са спазили закона и са подали своите декларации в публичния регистър.

Някак нелогично и арогантно е обаче да гледаме как от регистъра на медиите отсъстват лица като Арман Бабикян, за който има множество медийни публикации, доказващи притежание на сайтове за фалшиви новини.

Защо за тия хора законите не важат?

Глобите, заложени в закона са достатъчно големи и те нарастват след всяко следващо нарушение.

Затова от Вас единствено се иска да приложите правомощията си и да осъществите строг контрол върху осветляването на собствениците, начините на финансиране и прекратяването на гнусните и лъжливи драсканици, с които всеки неудобен и инакомислещ българин може да бъде омаскарен.

Медийния комфорт за Вас, като министър е добре дошъл, но той не бива да е за сметка на успелите и популярни българи!

Министър Банов, бъдете смел и си свършете работата докрай.

Пак Ви напомням, че от Вас зависи дали ще Ви запомним, като смел или като страхлив министър!"

  • Господа запалянковци, сами ще сте си виновни за мачове без публика

    Господа запалянковци, сами ще сте си виновни за мачове без публика

    Господа запалянковци, май предобрихте нещата. След мача на ЦСКА с румънския ЧФР (Клуж) любимият им отбор получава предупреждение от УЕФА за неспазване на противоепидемичните мерки. Нищо чудно това да не остане само предупреждение. Европейската централа обаче няма право да налага наказания заради неспазване на въпросните мерки
  • Бойко Василев

    “Панорама” - журналистика, която не стои в агитките, а между тях

    Всеизвестно е, че не “Панорама” е причина и цел на протеста в петък вечер. Причакването на гости след предаването се е случвало и преди - през 2013-а и през 90-те. Ние уважаваме всичките си гости. Те се събират около една маса и изразяват различни мнения. Каним ги да отговарят на въпроси, а не да търпят публични обиди