Новата кола е голям кеф и голяма полза за всички

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9063242 www.24chasa.bg

Новата кола е голям кеф. Радостно е, че и българските власти узряват, че освен големият личен кеф новите коли по улиците означават повече опазени животи. Защото безопасността е пряко и както казват в Бургас - “директно” свързана с броя на катастрофите по пътищата.

Раздаването на пари, с които хората да си подменят автомобилите с нови, ще доведе до пряка бюджетна икономия от намалените разходи за болнично лечение, а освен това ще подпомогне и българския бизнес. Макар и България да няма собствен бранд автомобили, у нас се произвеждат части практически за всички коли на нашия пазар - европейски главно, но и японски, корейски, китайски и всякакви.

Българската автомобилна индустрия бе всъщност първата засегната от кризата. Заради намалените поръчки много заводи са в принудителен локдаун.

Така, раздавайки пари на крайните потребители, всъщност се подпомага българската в частност и европейската икономика като цяло по пазарен начин. Подобна практика съществува в много държави - Германия, Румъния и къде ли още не. Защото освен ползите за безопасността на движението и икономиката неизмеримо голяма е тя за околната среда. Автомобилите с вътрешно горене си остават най-същественият причинител на глобалното затопляне. Особено старите.

Четете още по темата ТУК. 

  • Външна фирма да организира изборите

    Външна фирма да организира изборите

    Трябват и вътрешни наблюдатели за изборите. Идеята на Цвета Караянчева да се канят международни наблюдатели на изборите догодина си е за приветстване. Но може би трябва да се поканят и представители на протестиращите и други извънпарламентарни партии, защото въпросът с легитимността на изборите е ключов изобщо за демокрацията в България
  • Бойко Василев

    “Панорама” - журналистика, която не стои в агитките, а между тях

    Всеизвестно е, че не “Панорама” е причина и цел на протеста в петък вечер. Причакването на гости след предаването се е случвало и преди - през 2013-а и през 90-те. Ние уважаваме всичките си гости. Те се събират около една маса и изразяват различни мнения. Каним ги да отговарят на въпроси, а не да търпят публични обиди