Всякакви политици, протестиращи, президент и медии да спрат да говорят от името на всички българи

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9070358 www.24chasa.bg

Има нещо не особено почтено в начина, по който през последните месеци на едро една или друга изява у нас се обявява като подкрепяна или критикувана от цял град или дори цялата държава.

Примери колкото искаш. Оня ден “Ловеч аплодира Бойко Борисов”. По-точно е да се каже, че десетки граждани, които са или фенове на ГЕРБ, или вярващи от Ловчанската епархия на митрополит Гавриил, са дошли на освещаването на местната катедрала.

Да вземем и крайно некрасивата атака към една жена - Цвета Караянчева, в друг български град. Според телевизии Благоевград е посрещнал с яйца и скандирания председателя на парламента. Да ни извинят колегите, но нямаше и десетина души с кофи на главите, които иначе напълно справедливо критикуваха г-жа Караянчева за неуместния ѝ съвет да се ходи пеша, ако на някого метрото в София не му харесвало.

Румен Радев също се опитва да ни оплете в грешни математически сметки, обяснявайки, че консултира с граждани промените в конституцията, защото не вярва нито на Борисов, нито на парламента, нито на партиите.

С кои точно граждани обаче съгласува и до днес неясните си предложения за промени в основния закон, не се разбира.

Я отворете сайта на президентската институция и намерете позицията на живи, реални граждани по темата. Колко граждани са се изказали компетентно какво трябва да се промени в конституцията? И не е ли референдумът истинският начин да разберем какво искат българите - 120 депутати, мажоритарни избори, президентска република?

Затова и проточилият се протест на жълтите павета откровено взе да дразни дори критиците на Борисов, когато телевизиите показват рехавия площад с любимото изречение “България протестира...”.

  • Стига сме критикували младите

    Стига сме критикували младите

    Изводът на учени от БАН, че младите от т. нар. поколение Z не са толкова неграмотни, както масово се смята, може би отваря очите на обществото, което е спряло в някакви банални предразсъдъци. Може би тези най-младите не са с грамотността на своите баби и дядовци, които са изучавали краснопис, но със сигурност са по-грамотни от поколенията на
  • Бойко Василев

    “Панорама” - журналистика, която не стои в агитките, а между тях

    Всеизвестно е, че не “Панорама” е причина и цел на протеста в петък вечер. Причакването на гости след предаването се е случвало и преди - през 2013-а и през 90-те. Ние уважаваме всичките си гости. Те се събират около една маса и изразяват различни мнения. Каним ги да отговарят на въпроси, а не да търпят публични обиди