Клуб “24 часа” търси решение за по-високи пенсии

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9102327 www.24chasa.bg

Поканихме всички социални министри да дадат своите рецепти, а читателите могат да ги питат

Всички социални министри в последните 30 години и настоящата Деница Сачева ще са първите хора, които ще събере новата инициатива Клуб “24 часа”. Тя ще е по горещата тема за пенсиите.

Със серия от кръгли маси “24 часа” ще покани хора с познания, опит и визия, които да споделят своите рецепти за развитие на България. Ще можете да видите най-интересното от дебатите на видео в сайта на “24 часа”.

Какво трябва да се направи в спешен порядък, за да се подобри пенсионната ни система?

Кога възрастните хора в България ще получат доходи като на връстниците си в Западна Европа, които да им позволяват достоен живот?

На тези въпроси ще трябва да дадат отговор социалните министри. Както и да направят равносметка къде са грешките на стореното дотук.

До момента поканата за участие в дискусията е приета от Деница Сачева, Иван Нейков, Ивайло Калфин, Хасан Адемов, Емилия Масларова, Минчо Коралски, Лидия Шулева, Зорница Русинова. Очакваме отговор от Гълъб Донев и Бисер Петков.Към всеки от социалните министри въпроси могат да задават и читателите на “24 часа”. Питания могат да бъдат изпращани на електронна поща 24action@24chasa.bg. Молим да получим въпросите до вторник, 13 октомври.

А отговорите ще можете да видите на страниците на “24 часа” и на сайта 24chasa.bg.

  • Ако някой си мисли, че ще мине метър пред вируса, лъже се

    Ако някой си мисли, че ще мине метър пред вируса, лъже се

    Светът беше абсолютно безпомощен преди повече от година и половина. Пандемията го постави на колене. Лекарите бяха в шок, защото срещу тях беше напълно непозната болест, с която не знаеха как и не можеха да се справят. Стреляха напосоки, докато налучкат каква терапия да приложат. Човечеството не можеше и не искаше да приеме за реалност
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо