Резолюцията подложи динена кора на опозицията

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9106433 www.24chasa.bg

Външно

тя ликува,

вътрешно

сърцето ѝ

се свива

“Каква я мислехме, каква стана!” – проплаква вътрешният глас на тези родни политици, които ни уредиха с брюкселската резолюция.

Външно опозицията е принудена да вика ура – нали удари по ГЕРБ от Европарламента. Отне му “европейската легитимност”, каквото и да значи това. Но вътрешно душата ѝ се свива, защото тази победа даде на ГЕРБ тоягата, с която може да я бие по главите оттук до изборите и оттатък.

Вярно, би казал лошият гербер, корумпирани сме и сме мутри, но наши си мутри. А вие сте родоотстъпници, флуидни джендъристи, ОМО-македонисти, ромеисти и “павликморозовци”.

Пояснявам за младите, които не помнят и не са им разказвали - Павлик Морозов е съветско момче, което през 1931 г. дава съдебни показания срещу собствения си баща. За отмъщение селските кулаци го убиват жестоко. В отговор съветската власт така превъзпитава цялото село, че всички с небивал ентусиазъм се записват в колхоза.

Така Павлик става герой, защото постави верността към Сталин над верността към тате и мама. Той е Новият човек на онази епоха. На негово име кръщаваха улици, училища, кораби и подводници.

Съветската епоха създава Нов човек, хитлеристката – Свръхчовек, а нашата се кани да роди Постчовек. Покрай другите полезни препоръки резолюцията на Европарламента за България ни отстъпва тази чест и привилегия. Обяснявам. Препоръчват ли ни въпреки конституционните пречки да ратифицираме Истанбулската конвенция? Препоръчват. Но само и единствено в българския текст на Истанбулската конвенция се премахва понятието “пол” като биологическа даденост. Полът става въпрос на свободен избор и в това отношение на България се препоръчва да води джендърното хоро.

Вече доста съм го обяснявал, но пак ще го повторя, та дано суровите глави втасат. Вместо да преведат думата “джендър” на български като “род”, което е единствено правилното, превели са я като “пол”. Член 3, ал. в. на българския текст гласи следното: “Пол” означава социално изградени роли, поведения…” и т. н., и т.н. Т. е. полът вече не е биологическа даденост, а само социална роля. Следователно човек може да си избере дали да е момиче, момче или нещо съвсем друго. И това ще залегне в джендърното образование още от забавачката.

Така в България за пръв път ще се претворят в закон идеите на знаменитата ненормалничка Джудит Бътлър, музата на всички джендърни откачалки. Флуидната сексуалност ще стане норма. Само да подпишем - и край на тези глупави хромозоми, сперматозоиди, тестостерони, овулации и други простотии. Така ще се роди Посточовекът.

Пак обяснявам. На английски и френски имаме sex (пол) и gender (род). Но в българския текст на конвенцията gender e преведено като “пол” и няма никакво понятие за sex. Така полът става изцяло флуиден, изцяло въпрос на избор или хрумване на мига. Другите държави нямат такава законова норма, само на България е отредена тази чест.

Потретям специално за компютърната младеж. Представете си, че полът е хардуерът, докато родът (джендърът) е софтуер.

Хардуерът си е даденост, докато софтуерът може да се пренаписва, променя, ъпгрейдва и така нататък. Щом подпишем конвенцията, хардуерът се премахва. Остава само софтуер. Нима това не е посткомпютър? Е, по същия начин Брюксел ни учи на Постчовек.

Стискам ръката на Елена Йончева и Радан Кънев. Не знам обаче дали тази резолюция е толкова приятна за техните партии, или зад веселите усмивки скърцат със зъби.

БСП хем е длъжна да я приветства, хем е желателно някак си да се разграничи. Затова нейните хора взеха да обясняват, че вътре не пише това, което пише. И не стига този деликатен проблем, но ето, че Елена Йончева вдигна ръка срещу Нинова и се присъедини към старата си любов.

А тъкмо Нинова бе направила чистка и БСП уж бе сплотена и готова за победа. Сега се оказа, че прокудената опозиция си е построила цитадела в Брюксел, от където ще замеря с домати и развалени яйца. Според левия мислител Валентин Вацев, който повече ги разбира, Нинова се е отървала от “троцкистите” в БСП. Сега виждаме, че не се е отървала, защото троцкистите са заели стратегическата височина.

Не знам и дали Йончева и Станишев са троцкисти. Според мен те са извънземни, които посетиха планетата България, свършили си работата и отлетяха за своята планета. Но ПЕС (Партията на европейските социалисти) е изчезваща планета ПЕС. Тя цялата се е скапала и сигурно има неограничен запас от развалени домати, яйца и вмирисана риба и резолюции, които да хвърля от горните етажи на общия ни брюкселски дом по посока на “консервативното ляво”. БСП пак няма да е готова за избори.

За младите само ще допълня, че троцкистите са болшевики интернационалисти, които не приемат, че социализмът може да бъде построен в отделна държава. Те вярват в перманентната революция. Според тях националната държава е буржоазна отживелица, защото интересите на пролетариата не са национални, а глобални. В този смисъл Сорос е наследник на Троцки.

По време на студената война на Запад тайните служби нарочно създаваха троцкистки кръжоци, в които подготвяха кадри за управлението на Европа. Например по-предишният председател на ЕК Жозе Мануел Барозу е минал през точно такъв кръжок. Управляваше чудесно.

Освен за Истанбулската конвенция Европарламентът ни се скара и за ОМО “Илинден”, както и за ромското малцинство.  Трябва да им се обясни на тези троцкисти, че у нас ромите много скоро ще са мнозинство. Тогава всички резолюции в тяхна защита ще се обърнат срещу самите тях. Ще им се наложи сами да си спират тока.

Щом вземат мнозинството в парламента, ромските депутати вероятно ще си върнат гордото име цигани. Циганите бяха къде по-социализирани и образовани, имаха постоянна работа, ЕГН и занаят. Щом ги преименуваха роми, върнаха ги в Средновековието.

Що се отнася до ОМО “Илинден”, в недалечното минало те не можеха да съберат подписи, за да се регистрират. Но благодарение на усилията на ВМРО десетки хиляди съседи се обзаведоха с български паспорти.

Сега те могат да съберат много по-голям електорат, отколкото Каракачанов, умножен по Сидеров, плюс Симеонов на квадрат.
Затова според мен патриотите трябва не само да ги регистрират, но и да ги кооптират. Както е тръгнало, без ОМО “Илинден” за партньор те нямат никакъв шанс да попаднат в следващия парламент.

  • Щадящи тестове - решение за малките ученици

    Щадящи тестове - решение за малките ученици

    Родителите с основание искат децата им да ходят присъствено на училище. Най-малкото защото преподаването в клас е най-доброто, особено когато говорим за най-малките. А и защото форматът с онлайн уроците, продължаващ вече почти 2 години, не им дава гаранция, че уроците са добре разбрани и усвоени. От друга страна обаче
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо