По-кротко с банкетите и купоните, там е най-опасно

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9110975 www.24chasa.bg

Да оставим конспирациите и съмненията за коронавируса и да се вгледаме в конкретиката. Оказва се, че най-опасните места за по-голям взрив от заразени са купоните, семейните тържества и банкети. Там хората се отпускат, доброто настроение помага да забравят за предпазните мерки или просто ги пренебрегват, защото са сред приятели и близки. И смятат, че са в безопасна среда. Оказва се обаче, че е точно обратното. До този извод са стигнали българските епидемиолози и здравни инспектори, след като са проучили кои са огнищата на зараза с повече случаи на инфектирани.

Затова е добре човек да има едно наум, когато тръгне за купон или банкет. Идват студени дни, тържествата все повече ще се пренасят в затворени помещения, където ще е особено трудно хората да се пазят. Пък и няма как да участват в купони с маски на лицето.

Затова най-добре е подобни семейни и приятелски сбирки да се ограничат максимално, особено през зимата. Ще дойдат и други времена, когато ще станат безопасни. А дотогава - по-кротко с банкетите и купоните.

  • Тази година се видя - освен вируса заразна е и човещината

    Тази година се видя - освен вируса заразна е и човещината

    В годината, която си отива след малко повече от месец, на фона на големите изпитания, на които ни подложи коронавирусът, още по-ярко изпъкват добротата, човещината, всеотдайността. Добре, че е така, защото, когато десетки разделителни линии са плъзнали в обществото, има нужда от примери, които да ни обединяват
  • Всеки, тръгнал за площадни изяви сега, да декларира, че отказва лечение

    Всеки, тръгнал за площадни изяви сега, да декларира, че отказва лечение

    Протестите вече не са срещу Борисов или срещу Гешев, а срещу правото на близките ни да поемат дъх “80 към 20” - това вече далеч не е само схема за запазване на работните места в засегнати бизнеси. За все повече хора с този символ може да се опишат отчаяните им опити да си поемат въздух. 80 насечени вдишвания