Електронни времена и в ТЕЛК

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9118728 www.24chasa.bg

Най-после! Така ще си отдъхнат с облекчение стотици граждани, които трябва да вземат решение от ТЕЛК, когато целият сложен и бавен бюрократичен процес премине електронно.

Който не е чакал на безкрайните опашки пред кабинетите на комисията, само той не знае какво изпитание на волята и психиката е човек да се добере до заветния документ. Както се казва, електронната ера, макар и със закъснение, се добра до ТЕЛК.

Така в крайна сметка не само ще се пестят време и нерви на хората, за които е особено важно да имат заключение от тази комисия. Ще се скъси пътят до заветния документ, както и разкарването по гишета и кабинети, а също ще позволи бърз контрол след това дали е издаден основателно.

Освен това при нарастващия брой от заразени с коронавирус това е правилна стъпка да не се събират хора на дълги опашки пред лекарските кабинети. Още повече че мнозина от тях попадат точно в рисковите групи по отношение на коронаинфекцията. Впрочем, колкото и да се затягат мерките заради опасността от инфекцията, какъвто и контрол да се прилага по тяхното изпълнение, ако на хората се налага да чакат с часове за преглед пред лекарските кабинети в поликлиники и болници, резултатът няма да е обнадеждаващ. Вярно, че лекарите няма как да преглеждат електронно, но електронните услуги като тези с ТЕЛК може да съкратят значително времето за чакане по опашки. Което ще е един риск по-малко.

  • Тази година се видя - освен вируса заразна е и човещината

    Тази година се видя - освен вируса заразна е и човещината

    В годината, която си отива след малко повече от месец, на фона на големите изпитания, на които ни подложи коронавирусът, още по-ярко изпъкват добротата, човещината, всеотдайността. Добре, че е така, защото, когато десетки разделителни линии са плъзнали в обществото, има нужда от примери, които да ни обединяват
  • Всеки, тръгнал за площадни изяви сега, да декларира, че отказва лечение

    Всеки, тръгнал за площадни изяви сега, да декларира, че отказва лечение

    Протестите вече не са срещу Борисов или срещу Гешев, а срещу правото на близките ни да поемат дъх “80 към 20” - това вече далеч не е само схема за запазване на работните места в засегнати бизнеси. За все повече хора с този символ може да се опишат отчаяните им опити да си поемат въздух. 80 насечени вдишвания