Защо пускането на бияча на Слави Ангелов е резил за съда

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9123068 www.24chasa.bg

Освобождаването под гаранция на задържан за побоя над журналиста Слави Ангелов е резил за българското правосъдие.

Разбира се, не е още доказано, че точно този човек е виновен. Но пускането му от ареста по медицински причини, каквито 90 процента от арестантите винаги изтъкват, показва, че проблем в българското правосъдие има, и то не е само в прокуратурата.

Разбира се, арестът не е наказание, но фактът, че при доста обосновани предположения за вина, които никой не оспорва, с малко адвокатска напоритост и сценки всеки разбойник отървава не само присъда, но и дори по-тежката мярка за неотклонение.

Трябва да признаем, че полицията и следствието бяха бързи и намериха извършителите на жестокия побой над Слави Ангелов бързо.

Очевидно има и доказателства, но накрая стигаш до някой наистина безконтролен магистрат, който приема изкараните под калъп диагнози, и така всеки задържан излиза.

Ей за това хората не вярват на нищо и никого.

Да се промени това, трябва революция в главата.

Всеки човек в България, който изпълнява някаква обществена функция, трябва да разбере, че въпросът за справедливостта е броеница от малки справедливости, които не трябва да се неглижират.

Така е и с болничните на задържаните.

Вижте материала по темата тук.

  • Искаме ли икономика на знанието? Няма как с ниски заплати на професорите

    Искаме ли икономика на знанието? Няма как с ниски заплати на професорите

    Заплатите на университетските преподаватели се увеличават от 1 януари догодина и това е много разумно.  Висшите училища подготвят хората, които утре ще излязат на пазара на труда. Когато преподавателите са с ниски заплати, не може да очакваме високо качество на обучението. Общество, което цени учителите и преподавателите, прогресира и преуспява
  • Всеки, тръгнал за площадни изяви сега, да декларира, че отказва лечение

    Всеки, тръгнал за площадни изяви сега, да декларира, че отказва лечение

    Протестите вече не са срещу Борисов или срещу Гешев, а срещу правото на близките ни да поемат дъх “80 към 20” - това вече далеч не е само схема за запазване на работните места в засегнати бизнеси. За все повече хора с този символ може да се опишат отчаяните им опити да си поемат въздух. 80 насечени вдишвания