Защо пускането на бияча на Слави Ангелов е резил за съда

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9123068 www.24chasa.bg

Освобождаването под гаранция на задържан за побоя над журналиста Слави Ангелов е резил за българското правосъдие.

Разбира се, не е още доказано, че точно този човек е виновен. Но пускането му от ареста по медицински причини, каквито 90 процента от арестантите винаги изтъкват, показва, че проблем в българското правосъдие има, и то не е само в прокуратурата.

Разбира се, арестът не е наказание, но фактът, че при доста обосновани предположения за вина, които никой не оспорва, с малко адвокатска напоритост и сценки всеки разбойник отървава не само присъда, но и дори по-тежката мярка за неотклонение.

Трябва да признаем, че полицията и следствието бяха бързи и намериха извършителите на жестокия побой над Слави Ангелов бързо.

Очевидно има и доказателства, но накрая стигаш до някой наистина безконтролен магистрат, който приема изкараните под калъп диагнози, и така всеки задържан излиза.

Ей за това хората не вярват на нищо и никого.

Да се промени това, трябва революция в главата.

Всеки човек в България, който изпълнява някаква обществена функция, трябва да разбере, че въпросът за справедливостта е броеница от малки справедливости, които не трябва да се неглижират.

Така е и с болничните на задържаните.

Вижте материала по темата тук.

  • Честността е най-добрата политика

    Честността е най-добрата политика

    Идеята, която лансира новата ЦИК, назначена от Румен Радев - да се принудят социологическите агенции, които правят т.нар. екзитполове пред избирателните секции, да не дават данните на самите медии, които по същество са собственици на тези данни, тъй като те поръчват изследванията, е мракобесна и цели да прикрие отново купените гласове
  • Мая Манолова е председател на комисията за ревизия на властта.

    Манолова не разпна Борисов. Направи го мъченик

    С такива врагове на Бойко Борисов не са му нужни приятели. Той трябва да изпитва дълбока благодарност за миризливото кюспе от семки, сперматозоиди и кюлчета злато, което в петък до късно вечерта произвеждаше т.нар. комисия за ревизия на управлението му с т.нар „изслушване” на агробизнесмен.  Доброволецът щеше да прави потресаващи разкрития