Ако Байдън бие, Камала ще е президент

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9134883 www.24chasa.bg

Световният феминизъм тръпне в очакване на исторически триумф

Ако не стане пак чудото, след има-няма 2 седмици бившият вицепрезидент Джо Байдън ще спечели изборите за президент на САЩ и с това ще бъде коронясан за лидер на свободния свят.

КАМАЛА ХАРИС
КАМАЛА ХАРИС

Ще го коронясат, но едва ли ще царства дълго. Месец-два след встъпването в длъжност вероятно ще му се наложи да отстъпи поста на вицепрезидентката Камала Харис и да се оттегли, за да си пише мемоарите.

С това световният феминизъм ще триумфира - за първи път президентът на САЩ ще е жена, и то цветнокожа. А белият мъж, виновникът за всички беди на човечеството, ще подвие опашка и ще си посипе главата с пепел.

Байдън не може дълго да остане президент. И проблемът не е в алцхаймера, който от време на време си показва рогата. Проблемът е, че самият Байдън вече е прът в колелото на американската геополитика.

Както знаем, напоследък хегемонията на САЩ се обосновава и оправдава с корупцията в нереформираните държави. Но ако Байдън е президент, това оправдание изчезва. Ако, да речем ,Чичо Сам обвини някой руски, китайски, украински или сръбски олигарх в пране на пари, той ще му се изсмее в лицето: “Кой, аз ли пера пари? Я си вижте президента!”

Фаталният

лаптоп

И досега бе известно, че Хънтър, синът на Джо Байдън, взема пари от украински и китайски олигарси. Но бащата твърдеше, че няма нищо общо. Нито знае какви ги върши синът му, нито го пита. Няма понятие защо някакви руски и украински милиардери му дават милиони, а китайците инвестират във фирмата му милиарди.

В последната седмица обаче се появиха доказателства, че вицепрезидентът много добре е знаел и че е вземал своя дял. Пробивът дойде от един безстопанствен лаптоп. Хънтър, който има сериозни проблеми с наркотиците, го оставил за ремонт и забравил да си го прибере. Собственикът на ателието разгледал харддиска и какво да види – цялата кореспонденция на вицепрезидентския син с тате, както и с редица съмнителни бизнес партньори от света. От писмата става ясно, че Джо Байдън много добре е знаел за рекета на сина си и най-вероятно той го е ръководил.

Например в един момент главният прокурор на Украйна е по петите на украинската нефтогазова компания “Буризма”, която плаща на Хънтър по 80 хиляди долара месечно. Тя моли за помощ и малко по-късно Байдън принуждава президента Порошенко да уволни главния прокурор със заплахата, че ще блокира 1,5 милиарда долара кредит.

Този случай е отдавна известен, но имейлите в лаптопа доказват, че американският вицепрезидент го е направил заради лична файда и по молба на своя корумпиран клиент. И така нататък, подобни примери в лаптопа са десетки.

Собственикът на компютърното ателие дава (продава) лаптопа на близкия до Тръмп адвокат Руди Джулиани – бивш кмет и бивш главен прокурор на Ню Йорк. И ето, че в навечерието на изборите

компроматите

гръмнаха първо

от в. “Ню Йорк

поуст”

и от “Фокс Нюз”, а после се разбягаха по сайтове и блогове като горски пожар. Туитър и фейсбук се опитаха да ги блокират, а централните медии - да ги скрият зад завесата на мълчанието, но това още повече раздуха пожара.

Сега демократите са кръстосали пръсти и отправят към небето молитви дано изборите да минат по-скоро. Но дори да победят, проблемът няма да изчезне. Ще трябва да се предприеме нещо.

Нанси Пелоси, лидерката на демократите в долната камара, предложи да се създаде комисия, която да решава как и кога президентът да се освобождава поради невъзможност да си изпълнява задълженията. Всички помислиха, че нещо пак дразни Тръмп. После обаче се плеснаха по челата – дали не иде реч за Байдън? Защото все по-очевидно става, че човекът деградира умствено и в един момент ще е неадекватен за поста.

На този етап

успехът на

Байдън изглежда

почти сигурен

Той води пред Тръмп с 9 пункта според усреднения индекс на RCP и с 4,5 пункта в оспорваните 6 щата, където се кове победата. Залозите са 61:39 в полза на Байдън. През 2016 г. Хилари Клинтън имаше същата преднина, но Тръмп ѝ открадна президентството изпод носа. Дали и този път няма да стане същото?

  • 8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    Тежките катастрофи с много жертви зачестяват, само за понеделник осем души загубиха живота си при пътни инциденти. Пътна полиция отчете, че само през юли 50 души са загинали при катастрофи на пътя у нас. Продължават и драстичните нарушения - последният пример е от Пловдив, където 32-годишен мъж от Бургас бе хванат зад волана с рекордните 4
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо