Колата еко и безопасна с по-нисък данък е справедливо

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9134969 www.24chasa.bg

Всяка мярка, която може да работи ефективно и да доведе до намаляване на катастрофите, пострадалите и жертвите на пътя, заслужава подкрепа.

Включително и идеята, че ако колата е еко и безопасна, собственикът да плаща по-нисък данък. По този начин всеки, който има намерение да купува автомобил, ще знае колко е сигурен. А това ще означава, че няма да е задължително да си взема чисто ново возило, за да ползва данъчни преферeнции. Ще има и други критерии, сравнително обективни, а не само възрастта или вида на горивото.

Определянето на безопасността може и да позволи да не се въвежда забрана за внос на употребявани автомобили. Стига те да отговарят на минималните изисквания, разбира се. Защото намаляването на пострадалите и жертвите при катастрофи зависи от състоянието на колата, не само от уменията на шофьора. И не е нормално да има остра реакция при инциденти заради лоши пътища, а да се мълчи, когато причината е състоянието на автомобилите.

  • Мая Манолова е председател на комисията за ревизия на властта.

    Коментар на седмицата №2: Манолова не разпна Борисов. Направи го мъченик

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 127 хил. прочитания. С такива врагове на Бойко Борисов не са му нужни приятели. Той трябва да изпитва дълбока благодарност за миризливото кюспе от семки, сперматозоиди и кюлчета злато, което в петък до късно вечерта произвеждаше т.нар