"Видеото Борат", българката Мария и "адския хард диск" на Байдън

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9144855 www.24chasa.bg
Статията в "Ню Йорк таймс"

Рядкост е българин да е във фокуса на най-големите световни медии, но точно това се случва в момента с 24-годишната актриса Мария Бакалова. Първо, когато се разбра, че тя е звездата заедно със Саша Барон Коен в "Борат 2" - играе Тутар, дъщерята на Борат в продължението на култовия филм, издания като "Венити феър", "Слейт", "Холивуд рипортър" й посветиха статии от типа "Коя е тя" и "10 неща, които не знаете за нея".

"24 часа" писа за Мария Бакалова преди година.

Световната премиера на "Борат 2" е в петък.

Когато обаче се появиха видео и снимки от сцена в "Борат 2", в които Мария Бакалова е с Руди Джулиани в конфузна за него сцена, сюжетът веднага бе подет в "Ню Йорк Таймс", "Вашингтон пост", "Гардиън" и още много големи световни медии.

Руди Джулиани е личният адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп, бивш кмет на Ню Йорк, приложил прочутата "теория на счупения прозорец". В сцената Джулиани, е показан в заснета със скрита камера компрометираща ситуация в хотелска стая с млада жена, представила се като телевизионна журналистка. Разпространени са кадри, на които той се намира на легло, като запасва ризата си с ръка в панталоните, докато младата жена се намира наблизо.

"Борат-видеото е пълна манипулация", заяви Джулиани и подчерта, че само е запасвал ризата си. Той добави, че е разбрал, че е попаднал в капан, когато жената го попитала дали иска масаж. "В нито един момент преди, по време на или след интервюто не съм се държал неуместно".

Това е опит да бъдат омаловажени моите разкрития за Джо Байдън и неговото семейство, написа Джулиани в Туитър.

Работата е там, че Руди Джулиани е централна фигура в историята с "адския хард драйв", който е централен сюжет на финала на предизборната кампания в САЩ.

Ето как описа сюжета Валери Найденов преди дни в "24 часа".

"И досега бе известно, че Хънтър, синът на Джо Байдън, взема пари от украински и китайски олигарси. Но бащата твърдеше, че няма нищо общо. Нито знае какви ги върши синът му, нито го пита. Няма понятие
защо някакви руски и украински милиардери му дават милиони, а китайците инвестират във фирмата му милиарди.

В последната седмица обаче се появиха доказателства, че вицепрезидентът много добре е знаел и че е вземал своя дял. Пробивът дойде от един безстопанствен лаптоп. Хънтър, който има сериозни проблеми с наркотиците, го оставил за ремонт и забравил да си го прибере. Собственикът на ателието разгледал харддиска и какво да види – цялата кореспонденция на вицепрезидентския син с тате, както и с редица съмнителни бизнес партньори от света. От писмата става ясно, че Джо Байдън много добре е знаел за рекета на сина си и най-вероятно той го е ръководил. 

Например в един момент главният прокурор на Украйна е по петите на украинската нефтогазова компания “Буризма”, която плаща на Хънтър по 80 хиляди долара месечно. Тя моли за помощ и малко по-късно Байдън принуждава президента Порошенко да уволни главния прокурор със заплахата, че ще блокира 1,5 милиарда долара кредит.

Този случай е отдавна известен, но имейлите в лаптопа доказват, че американският вицепрезидент го е направил заради лична файда и по молба на своя корумпиран клиент. И така нататък, подобни примери в лаптопа са десетки.

Собственикът на компютърното ателие дава (продава) лаптопа на близкия до Тръмп адвокат Руди Джулиани – бивш кмет и бивш главен прокурор на Ню Йорк. И ето, че в навечерието на изборите компроматите гръмнаха първо от в. “Ню Йорк поуст” и от “Фокс Нюз”, а после се разбягаха по сайтове и блогове като горски пожар".

По късно днес се очаква последният дебат Тръмп - Байдън. В статия, озаглавена "Хънтър Байдън, Руди Джулиани и адския хард драйв" "Политико" пише, че Тръмп се подготвя на дебата да отправи обвинения в тази посока към опонента си - кандидатът за президент от Демократическата партия.

  • Отваряйте си очите в хибридния свят - и измамниците са онлайн

    Отваряйте си очите в хибридния свят - и измамниците са онлайн

    Искаме или не, все повече ежедневни дейности се пренасят онлайн. От срещите и разговорите, през сделки и разплащания, учене и работа. Трендът се развиваше и преди пандемията, но тя даде силен тласък на преминаването на живота в “хибриден” режим. Няма как човек да се изолира от все по-разширяващата се вселена на безжичните мрежи, приложенията