Господа запалянковци, сами ще сте си виновни за мачове без публика

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9149621 www.24chasa.bg

Господа запалянковци, май предобрихте нещата.

След мача на ЦСКА с румънския ЧФР (Клуж) любимият им отбор получава предупреждение от УЕФА за неспазване на противоепидемичните мерки.

Нищо чудно това да не остане само предупреждение. Европейската централа обаче няма право да налага наказания заради неспазване на въпросните мерки, това е приоритет на местните здравни власти, защото във всяка страна изискванията са различни.

Освен това се създава силно настроение против запалянковщината, а като цяло и към футбола и спорта, което може да доведе до нови по-драстични мерки по стадионите като например затварянето им.

В България може да се ходи на спортни събития, което е добре за спорта, за отборите. Има само елементарното изискване да се спазва разстояние и да се носят маски, което не е голям проблем.

Но предвид разрастването на епидемията нищо чудно футболните фенове да станат необходимият грешник, който да бъде наказан. Например изобщо да се спрат мачовете или да се играят без публика. Малко дисциплина трябваше, но се прескочи тънката граница, при която се демонстрира пренебрежение към живота на другите, което няма как да се размине без мерки.

Особено набиваща се на очи бе разликата в поведението на феновете на “Лудогорец” и тези на ЦСКА, които подкрепяха отборите си в рамките на около четири часа. При едните имаше дистанция, при другите - не. Разбира се, агитката в 34-хилядния Разград не може да се сравнява с привържениците на “червените” в почти двумилионна София, но все пак. Да не говорим, че причината за струпването на повече от разрешените 30% фенове в сектор е доста смехотворна - цесекарите не искали да са в “Б”, който се води левскарски, та затова са “мигрирали” към съседните.

Тъй че, господа запалянковци, сами сте си виновни.

  • Отваряйте си очите в хибридния свят - и измамниците са онлайн

    Отваряйте си очите в хибридния свят - и измамниците са онлайн

    Искаме или не, все повече ежедневни дейности се пренасят онлайн. От срещите и разговорите, през сделки и разплащания, учене и работа. Трендът се развиваше и преди пандемията, но тя даде силен тласък на преминаването на живота в “хибриден” режим. Няма как човек да се изолира от все по-разширяващата се вселена на безжичните мрежи, приложенията