Господа запалянковци, сами ще сте си виновни за мачове без публика

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9149621 www.24chasa.bg

Господа запалянковци, май предобрихте нещата.

След мача на ЦСКА с румънския ЧФР (Клуж) любимият им отбор получава предупреждение от УЕФА за неспазване на противоепидемичните мерки.

Нищо чудно това да не остане само предупреждение. Европейската централа обаче няма право да налага наказания заради неспазване на въпросните мерки, това е приоритет на местните здравни власти, защото във всяка страна изискванията са различни.

Освен това се създава силно настроение против запалянковщината, а като цяло и към футбола и спорта, което може да доведе до нови по-драстични мерки по стадионите като например затварянето им.

В България може да се ходи на спортни събития, което е добре за спорта, за отборите. Има само елементарното изискване да се спазва разстояние и да се носят маски, което не е голям проблем.

Но предвид разрастването на епидемията нищо чудно футболните фенове да станат необходимият грешник, който да бъде наказан. Например изобщо да се спрат мачовете или да се играят без публика. Малко дисциплина трябваше, но се прескочи тънката граница, при която се демонстрира пренебрежение към живота на другите, което няма как да се размине без мерки.

Особено набиваща се на очи бе разликата в поведението на феновете на “Лудогорец” и тези на ЦСКА, които подкрепяха отборите си в рамките на около четири часа. При едните имаше дистанция, при другите - не. Разбира се, агитката в 34-хилядния Разград не може да се сравнява с привържениците на “червените” в почти двумилионна София, но все пак. Да не говорим, че причината за струпването на повече от разрешените 30% фенове в сектор е доста смехотворна - цесекарите не искали да са в “Б”, който се води левскарски, та затова са “мигрирали” към съседните.

Тъй че, господа запалянковци, сами сте си виновни.

  • Защо изобщо трябва да местят музея на авиацията

    Защо изобщо трябва да местят музея на авиацията

    Българската авиация безспорно има славни моменти в своята история и е чудесно, че има музей за самолетите, които е използвала нашата армия. Както и за родния принос в овладяването на Космоса. Този музей в момента е в Крумово, на десетина километра от Пловдив. Сега обаче военното министерство е решило да го премести в Пловдив
  • Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал над 188 000 прочитания: Изявление на Нейно превъзходителство посланика на САЩ за “24 часа” Бъдещето на България зависи от собствените ѝ усилия за провеждане на необходимите реформи за гарантиране на прозрачност, отчетност и добро управление