Хайде, Европа, вдигай здравния щит!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9165656 www.24chasa.bg

Повечето европейски страни са силно притеснени от резкия скок в броя на заразените. Всяка държава бърза да прилага нови и нови строги мерки в опит да се ограничи максимално лавинорастящата опасност.

Брюксел също реагира и предлага 8 мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19.  Всъщност голяма част от тях бяха предложени на Европейската комисия още през април от влиятелни личности, сред които и Соломон Паси заедно с други 17 българи.

Идеята беше да се изгради здравен щит около Европа, който да позволи да се опазва здравето и благосъстоянието на над 500 милиона граждани, а също и да се гарантира такава индустриална политика, която да осигури производство на жизненоважни лекарства и оборудване.

Оттогава досега мина повече от половин година и Европа няма къде да отстъпва повече, нито да се бави с реализацията на здравния щит.

Точно такъв щит сега може да обедини усилията на всички държави в общността и да гарантира, че животът и здравето на гражданите на Европейския съюз са на първо място. Светът няма как да се затвори задълго, но здравният щит може да бъде решаващ фактор в битката с коронавируса.

Материала по темата четете тук.

  • Искаме ли икономика на знанието? Няма как с ниски заплати на професорите

    Искаме ли икономика на знанието? Няма как с ниски заплати на професорите

    Заплатите на университетските преподаватели се увеличават от 1 януари догодина и това е много разумно.  Висшите училища подготвят хората, които утре ще излязат на пазара на труда. Когато преподавателите са с ниски заплати, не може да очакваме високо качество на обучението. Общество, което цени учителите и преподавателите, прогресира и преуспява
  • Всеки, тръгнал за площадни изяви сега, да декларира, че отказва лечение

    Всеки, тръгнал за площадни изяви сега, да декларира, че отказва лечение

    Протестите вече не са срещу Борисов или срещу Гешев, а срещу правото на близките ни да поемат дъх “80 към 20” - това вече далеч не е само схема за запазване на работните места в засегнати бизнеси. За все повече хора с този символ може да се опишат отчаяните им опити да си поемат въздух. 80 насечени вдишвания