10 г. след убийството на Борилски - присъда, след още 10 г. - милост

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9206574 www.24chasa.bg

Убийците на студента Мартин Борилски ще лежат общо 36 години - това писахме преди 10 години, когато бяха потвърдени окончателно осъдителните присъди на Георги Желязков и Стоян Стоичков.

След като съдът пусна от затвора предсрочно и втория осъден, става ясно, че наказанието на двамата някак е успяло да се стопи почти наполовина. Милостиво е нашето правосъдие!

А специално в случая с убийството на Борилски това странно меко отношение си е още от началото на наказателния процес. Присъдата дойде 10 години след престъплението. В тази сага взе участие дори Франция в лицето на посланика си у нас. Той посочи, че българското правосъдие не е взело предвид събраните доказателства.

За “гнилите ябълки” в българското правосъдие той говори по-късно по-друг повод.

Така или иначе, през 2010 г. българската Темида най-накрая стана строга към убийците на Борилски и те получиха осъдителни присъди. Но остана един горчив вкус.

А 10 години по-късно се оказва, че двамата са заслужили голямо съкращаване на срока на наказанието.

Е, Париж си има достатъчно други грижи в момента - с пандемия, тероризъм и какво ли не...

  • Братя македонци, с юмруци ли ще влезете в Европа

    Братя македонци, с юмруци ли ще влезете в Европа

    Буквално с няколко часа се разминаха две събития в Северна Македония, които на пръв поглед нямат нищо общо. В сряда в град Струмица е бил пребит гражданин с български произход и той се е оплакал в генералното ни консулство в Битоля. А междувременно в четвъртък и петък в Скопие заседава онази комисия
  • Георги Марков

    Георги Марков: С кого ще сменят Бойко? С Мангъра, Христо, Бабикян?

    Тези избори не са шега, че са по време на война. Вече прогнозирах, че Бойко с джипката - СИМВОЛ НА НАПРАВЕНОТО, ще бъде победител. За 5-ти пореден път ще бие БСП, според мен с 5%. Обещах ви в „Прогнозите на Георги Марков“ да кажа какво правителство ни чака: Според мен, ще се играе 2013 г. – победените ще направят правителство