За МВФ, доходите и затегнатия колан

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9210709 www.24chasa.bg

В световните финанси Международният валутен фонд е известен като блюстител на строгата, пестелива политика. Нещо като намръщения счетоводител, който винаги гледа критично неразумните харчове и винаги е готов да ги задраска, за да излезе сметката. Максимата “Няма безплатен обяд” приляга чудно на тази финансова институция.

Какво казва обаче МВФ сега за България: трябва да се продължи с мерките за подкрепа на хората и бизнеса. А също и че политиката на увеличение на пенсии и заплати е добра, защото е антикризисна.

А иначе у нас често чуваме покрай коментарите за бюджета как не бива да увеличаваме харчовете, да развързваме кесията. Да затягаме коланите ли?

Тях ли да слушаме, или Международния валутен фонд, който казва, че България трябва да постави по-силен фокус върху преодоляването на неравенството в доходите и върху бедността.

  • Хронично болните да получат по-бързо ваксина

    Хронично болните да получат по-бързо ваксина

    Добре е, че се проявява гъвкавост при ваксинирането на различни групи. След хората на първа линия, които справедливо първи получиха възможност да се ваксинират, се отвориха възможности за имунизиране и на хора, които не попадат в плановете за ваксинация сред първите фази. Включително и с т.нар. зелени коридори
  • Депутатът от ГЕРБ Георги Марков

    Георги Марков: Виктор Орбан напуска ЕНП

    Трите милиона избиратели на Виктор Орбан са във възторг. Партията „ФИДЕС” напуска неолибералното и олевяло ЕНП (Европейската народна партия). Това ЕНП не е онова ЕНП. ЕНП-то на великия обединител на Германия Хелмут Кол, на Жак Ширак, на Хосе Мария Аснар, на Едмунд Щойбер. Това не е ЕНП-то, което, водено от Мартенс и Орбан - като негов