Трябва гъвкаво менажиране на кризата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9218318 www.24chasa.bg

Чудесно е да има режим за пазаруване на възрастни хора над 65 г. и той да ги пази от възможността да се заразят с опасния вирус.

“Зеленият коридор” за пенсионери е между 8 и 10 сутринта. И тогава никой друг няма право да припарва до магазина. Какво да правят обаче онези 285 хил. работещи пенсионери, които извън това време са на работа? (Виж ТУК) Добре е да се помисли и за тях, защото, докато ни спасяват по болници или учат децата, те нямат друго време да си напазаруват.

Обмисляли специални удостоверения? Окей, но по-бързо!

Дали през зимата не е по-добре хората над 65 г. да пазаруват между 14 и 16 ч, питат читатели на “24 часа”. Зимните утрини са студени, хлъзгави, придвижването е трудно, по-възрастните буквално може да се пребият. А и толкова рано магазините още не са заредили с пресни стоки. Защо да няма по-гъвкав режим за пазаруване на пенсионерите в този сезон?

Ето, здравната каса прояви разум и отмени ходенето до личния лекар за презаверка на рецепта по книжка. А има още много да се направи. Затова е най-добре менажиращите движението на хората в пандемията власти да мислят задълбочено.

  • Хронично болните да получат по-бързо ваксина

    Хронично болните да получат по-бързо ваксина

    Добре е, че се проявява гъвкавост при ваксинирането на различни групи. След хората на първа линия, които справедливо първи получиха възможност да се ваксинират, се отвориха възможности за имунизиране и на хора, които не попадат в плановете за ваксинация сред първите фази. Включително и с т.нар. зелени коридори
  • Депутатът от ГЕРБ Георги Марков

    Георги Марков: Виктор Орбан напуска ЕНП

    Трите милиона избиратели на Виктор Орбан са във възторг. Партията „ФИДЕС” напуска неолибералното и олевяло ЕНП (Европейската народна партия). Това ЕНП не е онова ЕНП. ЕНП-то на великия обединител на Германия Хелмут Кол, на Жак Ширак, на Хосе Мария Аснар, на Едмунд Щойбер. Това не е ЕНП-то, което, водено от Мартенс и Орбан - като негов