Пазете учителите!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9229466 www.24chasa.bg

Бургаско училище демонстрира нов почин в пандемията - пусна родители в класните стаи да заместват карантинирани или болни учители, за да не изостават учениците в усвояването на материала.

Хвала на тези майки, които дадоха рамо на заболелите учители, като влязоха в клас. Великолепен пример за съпричастност към учителите в тези трудни времена.

От друга страна обаче, това възрожденско усилие не може да продължи дълго. Може би е добре родителите на децата да им казват как да запазят здрави своите учители. Да ги съветват да спазват дистанция, да си мият ръцете или да ги дезинфекцират по-често, да си слагат маска, когато някое дете до тях буха, защото заразата е коварна, може да я караш безсимптомно, особено пък по-малките.

Като повтарят на децата тези няколко прости правила, значително се увеличава шансът учителите да бъдат предпазени от коронавируса и с учебния материал няма да се изостава по тази причина. Затова: да пазим учителите!

Доколкото е възможно, трябва да се опитаме качеството на образованието да не пострада в пандемията. Последствията от това усилие са важни и дългосрочни.

  • Който гледа сериали, не гори знамена

    Който гледа сериали, не гори знамена

    Много смисъл има в идеята на Българската национална телевизия да се направи балкански медиен хъб, с който да се обменят програми и филми на страните от региона. И БНТ вече е започнала разговори с обществената телевизия на Северна Македония в тази посока. Става дума за официална размяна на програми, филми, за съвместни продукции
  • Георги Марков

    Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп!

    От президентския стол на Велика Америка слиза Доналд Тръмп. Най-голямата политическа жертва на коронавируса, но на световната политическа сцена остава явлението тръмпизъм. Не на глобализма ! Да на патриотизма! Да на националния суверенитет ! Да на защитата на границите от незаконни мигранти ! Да на националната идентичност