Уважението към лекарите се отплаща многократно

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9236930 www.24chasa.bg

Сега, когато заразата вилнее и превзема нови територии, всички гледат към защитниците от първа линия, българските медици, и искрено ги подкрепят. Мнозина се сетиха сега за проблемите, които притискат хората с бели престилки.

Но както каза на дискусията на “24 часа” по инициативата “Лекарите, на които вярваме” акад. проф. д-р Лъчезар Трайков, ректор на Медицинския университет - София: “Не вярвах, че някой ще ръкопляска на българските лекари. 25 години се наслушахме на упреци”.

Всъщност с тази идея - че достойните български медици, всеотдайни, компетентни, с големи сърца, трябва да получават гореща подкрепа и признателност от обществото, “24 часа” започна преди 9 години инициативата “Лекарите, на които вярваме”.

Защото борбата с вируса показа кристално ясно това, което и преди се знаеше - имаме прекрасни лекари, медицински сестри, лаборанти, фелдшери, хора, които са готови да спасяват здраве и животи, без да мислят за себе си.

Това е кауза, която отдавна защитаваме. И е крайно време всички да осъзнаят, че уважението към медиците се отплаща многократно за една нация с най-важното - здраве. Общество, което не уважава и не ръкопляска на медиците си, винаги плаща висока цена на болестите.

  • За какво друго да получиш затвор до гроб,
ако не за разстрела на детето си

    За какво друго да получиш затвор до гроб, ако не за разстрела на детето си

    Петчленен състав на Софийския градски съд с председател съдия Иван Коев “наказа” с 20 г. затвор двойния убиец Викторио Александров, който разстреля доскорошната си приятелка и едногодишната им дъщеричка. Присъдата е шокираща, възмутителна. Това е най-лекото наказание поне за последните 20 години, давано на двоен убиец с доказана вина
  • Георги Марков

    Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп!

    От президентския стол на Велика Америка слиза Доналд Тръмп. Най-голямата политическа жертва на коронавируса, но на световната политическа сцена остава явлението тръмпизъм. Не на глобализма ! Да на патриотизма! Да на националния суверенитет ! Да на защитата на границите от незаконни мигранти ! Да на националната идентичност