Мерките да са гъвкави - идва Коледа все пак

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9252168 www.24chasa.bg

Новите мерки срещу вируса, които Националният оперативен щаб предлага, без съмнение ще предизвикат противоречиви реакции. Затова е добре наистина да бъдат обсъдени в сряда от правителството една по една заедно с ефектите, които ще предизвикат - т.нар. оценка за въздействие.

Когато всички деца останат вкъщи например до Коледа, ясно е, че това ангажира родителите.

Или за идеята да не работят известно време почти всички нехранителни магазини. За моловете е ясно, че струпването на хора е трудно да се избегне. Но в другите магазини не може ли да се изисква железен ред, при който клиентите спазват дистанция. А идват Коледа и Нова година, хората искат да купят на роднините си подаръци.

Затова добре ще е да се намери тънкият баланс. При който разпространението на вируса се забавя, за да удържи здравната система на натиска. Но и икономическата активност да понесе възможно по-малки щети.

Добре ще е всяка нова мярка да е с ясни срокове, за да имат хората перспектива. И да не забравяме, че не е толкова важно колко е затегнато правилото, а дали е сигурно, че се спазва.

  • Продължение на Сръбско-българската война в Югозападна Северна Македония

    Продължение на Сръбско-българската война в Югозападна Северна Македония

    Село Вевчани, където на кукерски панаир онзи ден изгориха българското знаме, се намира в югозападната част на Република Северна Македония (РСМ). Името и историята на това село са тясно свързани с българщината. В хрониките на селото се споменава за първо българско мъжко училище “Свети Спас”, а през 1890 г. за девическо училище “Надежда”
  • Георги Марков

    Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп!

    От президентския стол на Велика Америка слиза Доналд Тръмп. Най-голямата политическа на коронавируса, но на световната политическа сцена остава явлението тръмпизъм. Не на глобализма ! Да на патриотизма! Да на националния суверенитет ! Да на защитата на границите от незаконни мигранти ! Да на националната идентичност