Кажете “Не!” на COVID паниката с “24 часа”

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9262565 www.24chasa.bg

Без сензации и страх, само новините такива, каквито са

Пандемията от COVID-19 заплашва не само физическото, но и психическото ни здраве. Българите сякаш повече се стресират от конспиративни и черни теории, разпространявани в мрежата, вместо да следват стриктно мерките. Да пазят себе си и околните.

Както във всяка криза и в този момент българското общество има нужда от обективна информация. Без спекулации.

30 години журналистите от “24 часа” не са изневерявали на мотото ни “Всекидневник за новините, каквито са”. Предлагаме на читателите си това, което най-добре умеем - проверена информация, задълбочени анализи и разработки за пробивите в науката, които ще ни помогнат да излезем от пандемията по-здрави.

Затова “24 часа” призовава читателите си да кажат “Не!” на COVID паниката. А начинът е само един - информирайте се от “24 часа”, за да знаете истинските новини, а не пошлите конспиративни теории.

“24 часа” е сред създателите на Етичния кодекс на българските медии и следваме неговите принципи още преди той да бъде приет. Добрата и отговорна журналистика е нашата работа.

Точно за спазване на принципите на високите професионални стандарти и етични норми призова в четвъртък и Съветът за електронни медии. За да запазим личната неприкосновеност на гражданите и тяхното здраве.

СЕМ очаква медиите в България да се въздържат от сензационност, от насаждане на страх или паника за пандемията.

  • Продължение на Сръбско-българската война в Югозападна Северна Македония

    Продължение на Сръбско-българската война в Югозападна Северна Македония

    Село Вевчани, където на кукерски панаир онзи ден изгориха българското знаме, се намира в югозападната част на Република Северна Македония (РСМ). Името и историята на това село са тясно свързани с българщината. В хрониките на селото се споменава за първо българско мъжко училище “Свети Спас”, а през 1890 г. за девическо училище “Надежда”
  • Георги Марков

    Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп!

    От президентския стол на Велика Америка слиза Доналд Тръмп. Най-голямата политическа на коронавируса, но на световната политическа сцена остава явлението тръмпизъм. Не на глобализма ! Да на патриотизма! Да на националния суверенитет ! Да на защитата на границите от незаконни мигранти ! Да на националната идентичност