Кажете “Не!” на COVID паниката с “24 часа”

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9262565 www.24chasa.bg

Без сензации и страх, само новините такива, каквито са

Пандемията от COVID-19 заплашва не само физическото, но и психическото ни здраве. Българите сякаш повече се стресират от конспиративни и черни теории, разпространявани в мрежата, вместо да следват стриктно мерките. Да пазят себе си и околните.

Както във всяка криза и в този момент българското общество има нужда от обективна информация. Без спекулации.

30 години журналистите от “24 часа” не са изневерявали на мотото ни “Всекидневник за новините, каквито са”. Предлагаме на читателите си това, което най-добре умеем - проверена информация, задълбочени анализи и разработки за пробивите в науката, които ще ни помогнат да излезем от пандемията по-здрави.

Затова “24 часа” призовава читателите си да кажат “Не!” на COVID паниката. А начинът е само един - информирайте се от “24 часа”, за да знаете истинските новини, а не пошлите конспиративни теории.

“24 часа” е сред създателите на Етичния кодекс на българските медии и следваме неговите принципи още преди той да бъде приет. Добрата и отговорна журналистика е нашата работа.

Точно за спазване на принципите на високите професионални стандарти и етични норми призова в четвъртък и Съветът за електронни медии. За да запазим личната неприкосновеност на гражданите и тяхното здраве.

СЕМ очаква медиите в България да се въздържат от сензационност, от насаждане на страх или паника за пандемията.

  • Ще живеят ли децата ни по-зле от нас?

    Ще живеят ли децата ни по-зле от нас?

    Въпросът е актуален. Не, не става дума за сегашната политическа бъркотия в България, която, разбира се, има потенциал при лош сценарий да смрази икономиката и бизнеса, да уплаши инвеститорите и да намали растежа по начин, че последствията да се носят от следващото поколение у нас. Но сега светът е глобален и мобилен
  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си