Тази година се видя - освен вируса заразна е и човещината

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9262786 www.24chasa.bg

В годината, която си отива след малко повече от месец, на фона на големите изпитания, на които ни подложи коронавирусът, още по-ярко изпъкват добротата, човещината, всеотдайността.

Добре, че е така, защото, когато десетки разделителни линии са плъзнали в обществото, има нужда от примери, които да ни обединяват. “24 часа” показва всяка година тези примери в инициативата си “Достойните българи”.

Един от добротворците, които отличихме тази година - Илия Савов, бе номиниран за това, че два пъти намери големи суми пари и ги върна на притежателите им. Илия, който е кръгъл сирак, има принцип - и един лев да няма в джоба си, няма да вземе чужди пари.

И сякаш не е изненада, че сега Илия е доброволец срещу COVID - подпомага работата на Спешното отделение в МБАЛ - Смолян.

В кризата виждаме случаи на егоизъм, лицемерие, злонамереност, но виждаме и ярки примери на добри отговорни хора, достойни българи, които мислят първо за другите, а после за себе си. Ако търсим повече това, което ни обединява, а не което ни разделя, по-лесно ще преминем през кризата.

  • Амфетамин, канабис, вино и ракия - иди, че карай без страх

    Амфетамин, канабис, вино и ракия - иди, че карай без страх

    Впечатляващи са резултатите от само една полицейска акция на пътя. За 24 часа в Пловдив и областта от проверените близо 1100 автомобила 24 шофьори останаха без книжка, двама са в ареста за подкуп, дрогираните с амфетамин и канабис са осем, а пияните са четирима, като един от тях е с рекорд от 3,24 промила алкохол в кръвта
  • Георги Марков

    Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп!

    От президентския стол на Велика Америка слиза Доналд Тръмп. Най-голямата политическа жертва на коронавируса, но на световната политическа сцена остава явлението тръмпизъм. Не на глобализма ! Да на патриотизма! Да на националния суверенитет ! Да на защитата на границите от незаконни мигранти ! Да на националната идентичност