Георги Марков: Долу ръцете от Полша и Унгария!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9264058 www.24chasa.bg
Георги Марков

Г-жо Меркел, спомнете си 1989 г.! Долу ръцете от Полша и Унгария! 

Приятели,

Шапки долу на Полша и Унгария. Не преклониха глава пред съветските танкове, не преклониха глава и пред брюкселските бюрократи.
Унгария въстана всенародно през 1956 г. срещу комунизма и се би сама, изоставена от Запада, с над 3000 съветски танка. Живота си даде и легендарната Ерика Селеш, която видях на документални кадри със шмайзер в ръка да умира с думите: „Да живее моята Родина!“
Полша даде на света легендарната 10-милионна „Солидарност“.

Преди часове премиерите на Полша и Унгария не преклониха глава пред Брюксел и на съвместна пресконференция потвърдиха ВЕТОТО срещу НЕОЛИБЕРАЛНИТЕ изнудвачи. „Бухалката“ върховенство на правото срещу Полша и Унгария няма да успее. Опитът за евро инквизиция, затова че тези народни си избраха християнски консервативни правителства, пропадна.

Какъв цинизъм и какво падение на Европейския парламент и Европейската комисия, и то по време на чума. Та Полша и Унгария са ПРИМЕР за върховенство на правото. В тези две страни ислямисти не обезглавяват полицаи, свещеници и учители, не изнасилват малолетни, не палят катедрали, за разлика от Франция, Германия, Холандия, Австрия и т.н. Правителствата на Полша и Унгария осигуриха най-важното – живота и здравето на своите граждани. Съхраниха традиционното християнско семейство.

Европредседателството е в ръцете на канцлера на Германия, която командва Европа.

Г-жо Меркел, СПОМНЕТЕ си 1989 г. Спомнете си 19 август и 11 септември, когато Унгария преряза телената ограда с Австрия и хиляди Ваши сънародници от ГДР преминаха на Запад. Спомнете си 16 юни, когато на Площада на героите студентът Виктор Орбан призова съветските танкове да напуснат страната. Спомнете си думите на човека, който Ви откри за политиката и беше Ваш политически настойник – великият Хелмут Кол, и думите му: „Благодаря Ви, унгарци! Вие свалихте първата тухла в Берлинската стена“.

Спомнете си, че великият старец прие в дома си през 2016 г. не Урсула, Вебер или Туск, а любимеца му Виктор Орбан. Той беше до ковчега му и по време на погребението му в Шпайер. Истината е, че при комунизма Орбан имаше кураж, какъвто Вие нямахте. Той е борец за демокрация, а Вие я наследихте.

За всички фенове на Орбан и Качински, да чуем една велика песен по стихове на Шандор Петьофи: „Унгарски Боже, ние се кълнем, че роби няма да умрем!“ Записът на песента „Немзети дал“ е от фантастичния митинг на Орбан през 2012 г. пред Парламента.

(От фейсбук)

  • Амфетамин, канабис, вино и ракия - иди, че карай без страх

    Амфетамин, канабис, вино и ракия - иди, че карай без страх

    Впечатляващи са резултатите от само една полицейска акция на пътя. За 24 часа в Пловдив и областта от проверените близо 1100 автомобила 24 шофьори останаха без книжка, двама са в ареста за подкуп, дрогираните с амфетамин и канабис са осем, а пияните са четирима, като един от тях е с рекорд от 3,24 промила алкохол в кръвта
  • Георги Марков

    Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп!

    От президентския стол на Велика Америка слиза Доналд Тръмп. Най-голямата политическа жертва на коронавируса, но на световната политическа сцена остава явлението тръмпизъм. Не на глобализма ! Да на патриотизма! Да на националния суверенитет ! Да на защитата на границите от незаконни мигранти ! Да на националната идентичност