А защо изобщо са необходими направления

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9266466 www.24chasa.bg

Направленията за болните от COVID-19 стават електронни, което е безспорно похвално. Но здравият разум задава един въпрос - защо изобщо са необходими направления за каквото и да било.

Нима не е ясно на всеки човек, че ако те боли коремът, ти е необходим хирург, а ако кашляш, трябва рентгенова снимка. Не може ли пациентите да ходят при т. нар. специалисти от доболничната помощ, без да е нужно да висят пред общопрактикуващите, които наистина са претоварени, а болниците са препълнени. А тази категория медици стои някак си скатана в бурята. Нещо, което като общество не можем да си позволим в тази извънредна ситуация. А извънредната ситуация изисква и смели решения.

Цялата тая порочна система на здравната каса бе въведена през 2000 година от някой, който беше чел романите на Арчибалд Кронин и върна българското здравеопазване в края на XIX век. Само дето нямаше изискване личните лекари да имат файтони, теглени от два ата.

  • Амфетамин, канабис, вино и ракия - иди, че карай без страх

    Амфетамин, канабис, вино и ракия - иди, че карай без страх

    Впечатляващи са резултатите от само една полицейска акция на пътя. За 24 часа в Пловдив и областта от проверените близо 1100 автомобила 24 шофьори останаха без книжка, двама са в ареста за подкуп, дрогираните с амфетамин и канабис са осем, а пияните са четирима, като един от тях е с рекорд от 3,24 промила алкохол в кръвта
  • Георги Марков

    Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп!

    От президентския стол на Велика Америка слиза Доналд Тръмп. Най-голямата политическа жертва на коронавируса, но на световната политическа сцена остава явлението тръмпизъм. Не на глобализма ! Да на патриотизма! Да на националния суверенитет ! Да на защитата на границите от незаконни мигранти ! Да на националната идентичност