Къде е контрата на БСП, за "фашистката окупация" на Македония?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9274287 www.24chasa.bg

Чета македонски сайтове. Рефренът, че България е била фашистка държава, която е окупирала Македония, е системен.

Нито дума за това, че причина българските войски да влязат в Македония беше и това - тя да бъде освободена от сръбска окупация. Та самите “српски власти ја нарекуваат областа на Вардарска Македонија – Јужна Србија, а луѓето што живеат во неа – јужносрбијанци.” Това трябва да се обяснява.

Що се отнася до това, че България е била “фашистки окупатор”, необходим е и друг разказ, за който писах преди няколко дни (за партизанското движение.) Борисов и Каракачанов имат свой разказ и позиция. Те са прави!

Но липсва разказът на БСП и на антифашисткия съюз. Сега е време те да дават интервюта, да шетат в Македония, да се срещат и да говорят.

Нинова била станала санитарка. Хубаво. Това може, това прави. Важно е, че знае с какво може да е полезна.

Но БСП като партия не може да мълчи, още повече че носи отговорност за ситуацията. Основна отговорност! Не може ли Националният съвет на БСП да излезе с някакъв документ?!

Отделно водачите в левицата - Станишев, Пирински, Добрев, Паскалев и десетки други, свързани с географската област Македония, би трябвало да говорят и действат. Да участват според силите си в изясняването на проблема. Или поне да станат и те като Нинова санитари. Да ги има с нещо тези дни.

(От фейсбук)

  • Амфетамин, канабис, вино и ракия - иди, че карай без страх

    Амфетамин, канабис, вино и ракия - иди, че карай без страх

    Впечатляващи са резултатите от само една полицейска акция на пътя. За 24 часа в Пловдив и областта от проверените близо 1100 автомобила 24 шофьори останаха без книжка, двама са в ареста за подкуп, дрогираните с амфетамин и канабис са осем, а пияните са четирима, като един от тях е с рекорд от 3,24 промила алкохол в кръвта
  • Георги Марков

    Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп!

    От президентския стол на Велика Америка слиза Доналд Тръмп. Най-голямата политическа жертва на коронавируса, но на световната политическа сцена остава явлението тръмпизъм. Не на глобализма ! Да на патриотизма! Да на националния суверенитет ! Да на защитата на границите от незаконни мигранти ! Да на националната идентичност