Бургас ще го има дълго след спомена за COVID-19

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9281771 www.24chasa.bg

Обръщение на кмета за празника на града

Честит Никулден!

На празника почитаме закрилника на Бургас свети Николай Чудотворец. Покровител на града ни, на имениците, моряците и рибарите, усмирител на бурите и морските стихии. Умиротворител на враждуващите, закрилник на децата и семействата.

В тази трудна за всички ни година това е денят, в който трябва да се изпълним с вяра, оптимизъм, че тежките предизвикателства ще отминат, че имаме закрилата на светците, че от всеки от нас зависи да пази себе си, семейството, близките си.

Затова в този светъл ден пожелавам на всички ви на първо място здраве. Имаме ли него, можем да имаме и всичко останало.

Нека името на Бургас

продължи да се

споменава с добро

Той е нашият дом, нашата крепост. И не се съмнявайте, че Бургас и бургазлии ще ги има дълго, след като терминът COVID-19 се превърне просто в един лош спомен.

Предстои ни трудна зима. Но след нея ще дойде пролетта, после лятото… И по-страшни неща е имало в десетилетията назад. Преживели са ги предците ни. И са давали всичко, за да преодолеят трудностите, да вървят напред и да оставят добро след себе си за следващите поколения.

Има много видове вяра. И всяка от тях може да бъде полезна. Затова според собственото си светоусещане вярвайте в медицината, в Бог, в силата на духа, във взаимопомощта.

Аз също вярвам. В умението на бургазлии в трудните моменти да казват НИЕ вместо АЗ. И в това, че ни предстоят по-добри времена. Затова ще продължа да правя планове за развитието на града, и то за години напред.

Нека обаче всички заедно да направим така, че възможно най-много хора да видят сбъднати своите планове и мечти. Защото

така постъпва една

сплотена общност

Искам да благодаря на всички медици, които изпълняват своя дълг и преживяват тежки месеци. Благодаря на хората, които се грижат за сигурността в града. Благодаря на тези, които подкрепят нуждаещите се, слабите и болните.

Благодаря за търпението на всички, на които се наложи да останат вкъщи.

Искрено съжалявам, че няма да успеем с подобаваща церемония да почетем бургазлиите, които в тази изпълнена с проблеми и притеснения 2020 г. помагаха на болните, бедните и хората с увреждания, които даваха пример на всички останали и увличаха другите след себе си. А те са наистина много!

Благодаря искрено на всички вас за човещината…

Но сега не е

време за церемонии

Догодина, живот и здраве, ще организираме в по-подходящо време събитие в чест на доброволци, дарители и всички хора, които под някаква форма се лишиха от лично време и лични средства в полза на обществото.

Догодина ще наградим и стотиците бургаски отличници – нашето бъдеще, нашата гордост, нашата надежда. А дотогава нека се учат старателно независимо дали в класната стая, или в домашни условия.

На празника обявяваме новите почетни граждани на Бургас. Заслужили и всеотдайни хора, получили това призвание благодарение на труда си.

Но тази година това звание заслужават всички бургазлии. За труда си, за търпението, за взаимопомощта, за това, че се лишиха от много неща, за да се справят с тази тежка ситуация.

Още веднъж честит Никулден, скъпи бургазлии. Желая на всички да посрещнем с вяра и надежда предстоящите коледни празници. Пазете себе си и близките си.

Пожелавам ви здраве и нека свети Николай Чудотворец бди над семействата ни и закриля Бургас.

  • Лесно е да обещаваш, когато не трябва да изпълняваш

    Лесно е да обещаваш, когато не трябва да изпълняваш

    Щедър бюджет с минимална заплата от 710 лв. и минимална пенсия от 490 лв. извади служебния финансов министър Валери Белчев по обяд в сряда. Това става, като се остави антикризисният бонус от 120 лв., който да се дава поне половин година. Вечерта имаше корекция - не 490 лв., а 430 лв. Мотивът на служебното правителство е
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо