Георги Марков: Да окупират Полша и Унгария

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9316774 www.24chasa.bg
Георги Марков - депутат от гражданската квота на ГЕРБ и бивш конституционен съдия

Неолибералните комунисти съвсем не са на себе си след полско-унгарското победно вето. Сорос публично нападна Меркел, че била блъфирана от Орбан. В либералката „Долче веле“ пък журналистката Барбара Везел сърцераздирателно реве: ИЗХВЪРЛЕТЕ ПОЛША И УНГАРИЯ! ИЗХВЪРЛЕТЕ ГИ. Дори реториката им е безсрамна, казва каката.

Боже, че Орбан има безсрамна реторика твърдяха съветските ръководители и генерали още на 16 юни 1989 г., когато призова съветските танкове да напуснат Унгария. Съветските другари считаха за безсрамна и 10-милионната „Солидарност“ по времето на комунизма.

Що за народ са пустите унгарци – направили първото електрическо метро в Европа през 1897 г. и най-красивия парламент в света, а да избират такъв „безсрамник“ като Орбан, и то три пъти с по 2/3. Как е възможно католическа Полша да избира два пъти с 50 плюс 1 партията „Право и справедливост“ на Качински.

Големият проблем на Полша и Унгария, според авторката е, че не спазват европейските принципи и ценности. Тя всъщност е права, че Полша и Унгария не спазват ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИТЕ „принципи и ценности“ през последните години: не допускат незаконна миграция и квоти, не допускат ислямизация на страните си, не допускат да бъдат колени посред бял ден от ислямисти учители, полицаи и свещеници. Не допускат да има разстрели по улицата, изнасилвания на малолетни, не им палят катедралите. Защитават християнството и традиционния брак и има бум на раждаемост и в двете страни.

Трябва да се намери механизъм за ИЗХВЪРЛЯНЕ, се кахъри журналистката, ами то механизъм има – чл. 7 от Лисабонския договор, чрез който се опитаха да замразят Унгария преди евроизборите. Но пустите чехи, поляци и словенци начаса обявиха, че ще наложат вето, барабар с нашия Бойко. В резултат на идиотската „инквизиция“ депутати на Орбан в Европейския парламент станаха от 12 на 13.

Понеже няма как да бъдат изхвърлени Полша и Унгария от ЕС, особено пък ако в близко време Салвини и Мелони победят в Италия, а Льо Пен във Франция, най-добре е ДА БЪДАТ ОКУПИРАНИ овреме, както на времето ги окупираха съветските войски. Таман ще стане интересно: унгарците не са въставали от '56-та, може и да му дойде времето пак, а поляците да седнат да правят наново „Солидарност“. ОКУПАЦИЯ МУ Е МАЙКАТА.

Тези дни един унгарски журналист се пошегува, че сегашният брюкселски Европейски съюз много иска да прилича на Съветския съюз, ама не е толкова силен, и може би е прав – Турция ни пази от мигранти, руснаците си взеха Крим, англичаните си отидоха…

И накрая няколко думи за г-жа Чернева, която по БНР изтърси следната небивалица: „Орбан отдавна няма мнозинство.“ Хопааа, госпожата може да си приказва всичко, включително и лъжи, но проблемът е, че тя е важна клечка в соросовия Съвет за външна политика. Съвсем заслужено шеф е Ванката Кръстев, с когото сме приятели от зората на демокрацията и за мен е най-добрият автор на Сорос, поне в Централна и Източна Европа. Ти да видиш!

Членове са цяла дузина именити български политици: уважаемият президент Росен Плевнелиев, уважаемият ми колега от Великото народно събрание Жоро Пирински, та той беше и шеф на парламента, и външен министър, а дори и министър по времето на г-н Живков; в компанията са и уважаемите господа Калфин и Ники Младенов – все външни министри. Там е светило като Кристалина Георгиева. Сред тях за цвят има и гербери, като моята любимка евродепутатът Ева Паунова.
От уважение към тази изключително висока колегия, ще им кажа истината: да не би тяхната чиновничка да ги е заблудила.

Орбан продължава да има мнозинство, и то огромно с 2/3 до пролетта на 2022 г. Вярно е, че поради трагично обстоятелство и починал мажоритарен депутат на партията му, наскоро имаше частичен избор в Токайския край, където искри токайско вино и се хапва хубав сом от река Тиса. Сорос мобилизира цялата опозиция като юмрук зад един кандидат, но завалията загуби. За чест и слава на унгарската държава с 51% спечели младата Жофия Конц.

Така Орбан си кара с 2/3 и продължава любимото си упражнение – всяка седмица на парламентарен контрол. И два любопитни факта, които Ванката Кръстев сигурно ги знае, защото е преподавал в соросовия университет в Будапеща, но другите от Съвета може и да не ги знаят: колкото повече атакуват Орбан отвън, толкова повече печели вътре. На последните евроизбори с 52% – най-добър резултат в Европа. Унгарци, какво да правиш.

И една безплатна експертна прогноза за изборите 2022 г. – демокрацията е ротация и Орбан няма да е вечен, за съжаление на неолибералите обаче той управлява добре, а „алтернатива“ са му: Ференц Дюрчани - премиерът социалист, който публично каза, че е лъгал народа си сутрин, обед и вечер, и съпругата му Клара Добрев.

Проблемът й е, че тя е Апро по майка. Дядо й Антал Апро е не просто член на политбюро, а и човекът, който '56-та г. нарича народа си фашисти и пръв обявява в Народното събрание, че е убит Имре Наги. Министър е и в кабинета на главореза сталинист Ракоши. Затова непрекъснато се коментира в унгарските медии. Разбира се, госпожата не е виновна за политическата кариера на дядо си, но темата за '56-та винаги ще бъде актуална в Унгария.

Ще завърша с думите на Орбан на последния парламентарен контрол, обръщайки се към опозицията, той каза: „Две неща не може да правите със сигурност – да печелите избори и да ги признавате.“

  • Нов национален стадион – крайно време беше

    Нов национален стадион – крайно време беше

    В интервю за “24 часа” - първо след победата на конгреса над Димитър Бербатов, преизбраният за пети път за президент на БФС Борислав Михайлов разкрива четирите си основни цели, които си е набелязал в следващите четири години. Цялото интервю може да прочетете в съботния ни брой, но Михайлов признава, че една от мечтите му винаги е била нов
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо