Новият път към богатството

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9388043 www.24chasa.bg

Изминалата 2020 г. може да е била болезнена за много хора на планетата, но пък е позлатила някои други, макар и малцина - и то с нечувани темпове, става ясно от списъка на милиардерите по света на “Блумбърг”.

Някои от най-богатите хора на планетата контролират богатство на стойност, по-голяма от брутния вътрешен продукт на България.

Интересно е, че сред първите по богатство са предимно компании, които се занимават с дигитални ресурси и нови технологии. Не със суровини и физически ресурси.

Светът около нас се променя удивително бързо и пандемията е ускорител на този процес - тя даде тласък на онлайн средата.

Тук има поука и за нас. Успешни в този нов свят явно ще са икономическите начинания, които залагат на дигитална грамотност, иновации, нови технологии.

Това означава освен другото, че ако искаме икономиката ни бързо да напредне и да привличаме много инвестиции, образователната ни система трябва да се фокусира върху подготовката на бъдещите участници на пазара на труда със знания и умения в тази посока.

  • Без директни помощи за най-бедните няма да се мине

    Без директни помощи за най-бедните няма да се мине

    Очевидно е, че без ново раздаване на пари не може да се излезе от кризата. Цените достигнаха 14-годишен връх. Има връх и в размера на малките потребителски кредити, което означава, че хората наистина са без пари и вземат заеми не за инвестиция или покупка на нещо голямо, а за да преживяват. В човешката история няма криза
  • Слави Василев, политолог

    Слави Василев: Украйна ще стане западна държава, когато и Русия стане

    Защо политическият ни елит си съдира ризата Искам да напиша няколко думи за Украйна. Чувам през последните седмици какви ли не мнения по темата. Политическият ни елит подкрепя гледната точка на украинските властимащи и оттам в обществото се заражда една лавина от еднопосочни мнения, които анатемосват всичко

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо