Нидал Алгафари: Всички знаят, че избори по пощата са несигурни, но разиграват сценки

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9414486 www.24chasa.bg
Нидал Алгафари СНИМКА: Фейсбук

Приятели,

президентската институция обяви датата за парламентарните избори. Така и не разбрах, доводите нито на едните, нито на другите относно тази сакрална дата. Опонентите на управляващите искаха по-късна дата за да имат време да се подготвят, сякаш са спали последното десетилетие. Управляващите пък по-скорошна дата, сякаш недоволните от тях да не се увеличат. Независимо от датата, които са несигурни в народната подкрепа, се направиха на клоуни /моля да ме извинят клоуните/ и разиграха глупави сценки, белким някой ги припознае отново.

Всички знаят и разбират добре, че изборите чрез пощата са крайно несигурни, че гласуването чрез интернет може да бъде манипулирано, че ще има трудности, при изборите, независимо, кой ги осъществява. Знаят и разбират, но пък говорят пълни глупости, сама и само да влязат в новините на медиите.

Всички припяват в един глас за демократичност, свободен избор, прозрачност и започват усилено дирене на вождовете в махалите и пазарлъците.

Същите, които не се посвениха да опитват да купуват гласове, най-силно викат срещу това и сочат към бедните и необразованите, че провалят демократичността. Забравили, че именно те и партиите в които членуваха, докараха тези бедни и необразовани човеци да продават децата им, бъбреците им, дъщерите им. Забравиха, че към тези човеци се обръщат само като наближат изборите или трябва да им събарят тенекиените колиби.

Искат доверието ни. Как да им го гласувам като имам спомени? Едни всяка вечер огласяваха с трели Борисов и изградиха образа му на Супермен, други пък, загърбиха партията си и от гръмогласни поборници срещу ГЕРБ им пристанаха, трети се облажиха от малкото власт, която им даде Борисов и като поискаха повече и не им се даде, тръгнаха на десанти, четвърти пък, пламенно рецитираха скверност по Борисов и ГЕРБ, пък позлатиха пръстчетата си, други увеличиха коремната си обиколка. Всички те се обединиха и притичаха, пеейки лозунги към нов център с надежда, че той ще им осигури завръщането около кацата с мед.

За кой, приятели мои да дам гласа си?

(От Фейсбук)

  • Защо са важни “зелените коридори”

    Защо са важни “зелените коридори”

    “Зелените коридори” за ваксинация са другото име на хаоса, заяви разпалено един микробиолог, кандидат за депутат. Друг отговорен политик със замах ги определи като провал на плана за ваксиниране. С две думи - някои се опитват да превърнат “зелените коридори” и въобще поставянето на ваксините в удобна политическа боксова круша
  • Георги Марков

    Георги Марков: С кого ще сменят Бойко? С Мангъра, Христо, Бабикян?

    Тези избори не са шега, че са по време на война. Вече прогнозирах, че Бойко с джипката - СИМВОЛ НА НАПРАВЕНОТО, ще бъде победител. За 5-ти пореден път ще бие БСП, според мен с 5%. Обещах ви в „Прогнозите на Георги Марков“ да кажа какво правителство ни чака: Според мен, ще се играе 2013 г. – победените ще направят правителство