Кокошката е разумна алтернатива

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9423615 www.24chasa.bg

Идеята, че човечеството ще почне да се храни с ларви на насекоми звучи напредничаво и екологично, но за тези цели сякаш обикновената кокошка изглежда по-естествена алтернатива. Освен че не е преживно животно и съответно няма въглероден отпечатък, може да се храни с органични отпадъци, а и снася всеки ден по едно яйце. Защото зад благородната идея да се допусне на пазара протеинова алтернатива на говеждото може да се появят не дотам етични практики. Например с това протеиново брашно да се замени изцяло месото в преработените храни като кренвирши, кайма и прочее, което едва ли ще е приемливо за повечето хора. А лакърдиите, дето ни ги разправят, как ще се промотират деликатеси от насекоми, са само за баламурници.

Ако насекомите бяха деликатес, човечеството отдавна щеше да ги е сложило на трапезата си. И на фона на това, което се задава, соевият протеин и палмовото масло изглеждат наистина като деликатеси. Защото след брашнения червей идва редът и на Musca domestica и Periplaneta americana като най-едър представител на семейство Blattidae.

Не е случайно, че никоя авраамическа религия не допуска консумацията на насекоми. Затова кокошката ни се вижда разумна алтернатива на говеждото от гледна точна на въглеродни емисии и нулев отпадък.

  • Братя македонци, с юмруци ли ще влезете в Европа

    Братя македонци, с юмруци ли ще влезете в Европа

    Буквално с няколко часа се разминаха две събития в Северна Македония, които на пръв поглед нямат нищо общо. В сряда в град Струмица е бил пребит гражданин с български произход и той се е оплакал в генералното ни консулство в Битоля. А междувременно в четвъртък и петък в Скопие заседава онази комисия
  • Георги Марков

    Георги Марков: С кого ще сменят Бойко? С Мангъра, Христо, Бабикян?

    Тези избори не са шега, че са по време на война. Вече прогнозирах, че Бойко с джипката - СИМВОЛ НА НАПРАВЕНОТО, ще бъде победител. За 5-ти пореден път ще бие БСП, според мен с 5%. Обещах ви в „Прогнозите на Георги Марков“ да кажа какво правителство ни чака: Според мен, ще се играе 2013 г. – победените ще направят правителство