Тъпо е да се мери кой е на далавера в COVID-a

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9430767 www.24chasa.bg
Диляна Ценова

Не, моля ви се! Адски е тъпо да се мери кой е по-пострадал! Артистите да сочат джиесем операторите, кръчмарите – училищата, ами какво да каже туристическият бранш, бе? Превозвачите?

Питах тук защо закриха Fine Living и Nerry Terzieva ми обясни, че били от групата Discovery, но каналите изпитвали затруднения в снимането на ново съдържание и рекламите им намалели драстично. „Ето, - написа Нери, - една необичайна жертва на пандемията.“

Като не броим Бил Гейтс, СЗО и фармацевтичните компании, не съм видяла друг да е доволен от тоя безкраен ужас, да му върви лапаницата и да не е превъртял. Знаете ли, че при психиатрите няма свободни часове? А знаете ли, че след първата вълна, болниците са извършили рекорден брой ампутации, понеже хората не ходели на лекар от страх да не пипнат ковид?

Не е високомерен здравният министър, като казва, че здравеопазването и образованието са приоритет, той па точно високомерен не е.

Мой близък роднина лежа един месец с двойна пневмония и с опасност за живота, когато ги изписвали, него и човекът от съседното легло, на оня му звъннал някой и той му разправял, че бил болен, ама не от ковид, щото ковид нямало, това били лъжи и инсинуации, за да ни чипират. Ето това е високомерие! Бил е, идиотът, с единия крак на оня свят! Но прост човек и буен вятър, както вика Краси Радков, нямат спиране.
Много добре го разбирам Хазарта, че се дразни, и аз съм вече на транквиланти, обаче здравният министър е абсолютно прав. Здравеопазването и образованието СА приоритетът.

Не по принцип, а в навечерието на нов пик на заразените заради мутанта, който шества из Европа.

Не, за да се прави на голям и да игнорира останалите, а заради забавянето на ваксините, щото всеки ден треперим, че няма да ги доживеем тия Pfizer и Moderna.

Не, за да изглежда корав, а защото децата са набутани по къщите, чакат ги матури, изпити за университети, висят като преоценени луканки пред компютрите и дебелеят. Жестока драма е това! Няма на света държава да не се чуди как да върви училището, без да разпалва епидемията. И няма родител, да не е в ужас, че на връщане от училище детенцето ще му донесе пресен ковид, понеже на негов съученик техните били на таен купон.

А на всичкото отгоре сега се оказва, че и децата, ако се заразят, може тежко да го изкарат, че и усложнения после да имат.
Не, за да ни дразни, ние и без това сме на ръба да се изтрепем, а заради това, че в Англия правят полеви морги. Моя приятелка от Мадрид ми разказваше лятото, че ползвали ледената пързалка в парка Ретиро за морга. Колкото и да се мъча да гледам бодро на нещата, тоя праг не сме го минали. Още има.

Костадин Ангелов е здравен министър, не е министър на туризма и на културата. Кое да му е приоритет? Мен не ме интересува ни Борисов, ни чекмеджето му, нито хипотезите на Христо Иванов, не чакам грантове отникъде, на нито една партия няма да си сложа логото на стената. Аз искам да си върнем живота, това, приятели, не е просто пандемия – това е Трета световна!

Като ни пуснат мъъъъничко да се поразкършим и да пийнем по едно, после се почва: „Абе, чухте ли кой е умрял? А знаете ли кой е в болница?“

В началото викахме, че умирали само възрастни със странични заболявания, нали? Е, не е верно! Че дори и да оцелееш, пак е ад. Ето, в тоя момент имам двама приятели с жестоки усложнения, в неврологии лежат с болки и са на инжекции. Майка ми всеки ден ми съобщава кой неин познат го бил отнесъл ковида, вече не знам…

Гадно е, да! И не е политически коректно сигурно. Обаче в тая война не на Костадин Ангелов, на цялата планета приоритет са болниците и училищата. И това трябва да го приемем, ако си искаме живота.

От Фейсбук.

  • Братя македонци, с юмруци ли ще влезете в Европа

    Братя македонци, с юмруци ли ще влезете в Европа

    Буквално с няколко часа се разминаха две събития в Северна Македония, които на пръв поглед нямат нищо общо. В сряда в град Струмица е бил пребит гражданин с български произход и той се е оплакал в генералното ни консулство в Битоля. А междувременно в четвъртък и петък в Скопие заседава онази комисия
  • Георги Марков

    Георги Марков: С кого ще сменят Бойко? С Мангъра, Христо, Бабикян?

    Тези избори не са шега, че са по време на война. Вече прогнозирах, че Бойко с джипката - СИМВОЛ НА НАПРАВЕНОТО, ще бъде победител. За 5-ти пореден път ще бие БСП, според мен с 5%. Обещах ви в „Прогнозите на Георги Марков“ да кажа какво правителство ни чака: Според мен, ще се играе 2013 г. – победените ще направят правителство