Опасни промени в последните часове

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9455919 www.24chasa.bg

Народното събрание в последните си дни прави промени в законите, които не са съвсем обмислени, ни се струва, и може да имат доста странен резултат, а определено едва ли ще се погледнат добре от избирателите.

Например дали е толкова важно да се променя законът за охранителната дейност, който позволява хора, осъждани за углавни престъпления, да могат да основават и управляват охранителни фирми. Това звучи като поправка в полза на определено лице, макар да не му е ясно името. Аргументът, че се прави за хора, изтърпели наказания за пътно-транспортни нарушения, нещо не издържа. За ПТП обикновено се налагат административни наказания, освен ако няма смъртен случай или умисъл при действията.

Още по-смущаваща е една друга поправка, която позволява на хора без средно образование да стават охранители. Все пак опазването на имуществото и живота на други хора, както и носенето на оръжие са сериозни неща. Сегашният закон не позволява без средно образование да имаш шофьорска книжка, но пък ще може да охраняваш.

Както и разрешаването на предизборни събития като в театър - 50% от капацитета на залата.

Недоумяваме как точно ще се следи за тази разпоредба, което означава ново засилване на заразата.

  • Братя македонци, с юмруци ли ще влезете в Европа

    Братя македонци, с юмруци ли ще влезете в Европа

    Буквално с няколко часа се разминаха две събития в Северна Македония, които на пръв поглед нямат нищо общо. В сряда в град Струмица е бил пребит гражданин с български произход и той се е оплакал в генералното ни консулство в Битоля. А междувременно в четвъртък и петък в Скопие заседава онази комисия
  • Георги Марков

    Георги Марков: С кого ще сменят Бойко? С Мангъра, Христо, Бабикян?

    Тези избори не са шега, че са по време на война. Вече прогнозирах, че Бойко с джипката - СИМВОЛ НА НАПРАВЕНОТО, ще бъде победител. За 5-ти пореден път ще бие БСП, според мен с 5%. Обещах ви в „Прогнозите на Георги Марков“ да кажа какво правителство ни чака: Според мен, ще се играе 2013 г. – победените ще направят правителство