Когато ресторантите СА приоритет (Видео)

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9462764 www.24chasa.bg

Мангъров, докторът на безсмъртните, се запъти към парламента

Тази седмица собствениците на ресторанти поискаха оставката на здравния министър Костадин Ангелов, а лекарите и медицинските сестри го подкрепиха. Странно объркана история, без световен аналог.

Представете си обаче, че доктор Ангелов беше казал: “Ресторантите СА ни приоритет в момента!” Тогава всичко щеше да си дойде на мястото. Заведенията щяха да отворят, вирусът щеше да живне отново и да напълни болниците и финално лекарите и медицинските сестри щяха да искат оставката на здравния министър, а собствениците на ресторанти да го защитават.

Чудесна илюстрация как един микроб може да преобърне цялата реалност!

Не съм финансов експерт, но разбирам тревогите на ресторантския бизнес, който настоява за адекватни обезщетения от държавата. Но нямаше ли да си решат по-лесно проблема, ако бяха питали вицепремиера Томислав Дончев за парите от ЕС? Ако имах ресторант, щях да отида при Дончев и да го питам колко от европейските пари предвижда за мен.

Всъщност най-тъпото е, че скандалът стана предизборен. Верен на популизма, евродепутатът Радан Кънев размаха виртуален среден пръст. Бил наясно, че ресторантите са затворени в цяла Европа, ама пък било редно да се направи актуализация на бюджета.

Както казах вече, не съм експерт, но знам, че България е най-бедната държава в Евросъюза, с най-ниските данъци - един милион и половина работещи издържат над два милиона пенсионери. “Актуализацията” в чий джоб бърка при това положение? Кой ще обезщети останалите? Но няма значение, от Радан Кънев по принцип получаваме предимно нелогични изказвания.

Държа да уточня, че не съм против заведенията, животът ми е минал все по “алеята на здравето”, както се казва. Ама баш в тоя момент ми е чудно защо ресторантьорите питат по каква причина ще отворят първо моловете, а не тях. Не е ли реторичен тоя въпрос? В мола човек се пази, не го пускат без маска, спазва се дистанция, а когато седнеш да ядеш и пиеш, маска няма как да имаш. Нито ти, нито готвачът, нито певицата.

Хората са изнервени, това е ясно. Цяла година по света се протестира срещу проклетите мерки. Но у нас, слава богу, просветва искрица надежда – Мангъров, докторът на безсмъртните, се е запътил към парламента. Само собствениците на ресторанти е достатъчно да гласуват за неговата партия, за да я вкарат в парламента. И тогава не само бюджетът ще се актуализира, но и ковидът ще бъде отменен. Замислете се! 

 

  • Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал над 188 000 прочитания: Изявление на Нейно превъзходителство посланика на САЩ за “24 часа” Бъдещето на България зависи от собствените ѝ усилия за провеждане на необходимите реформи за гарантиране на прозрачност, отчетност и добро управление

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо