Георги Марков: В Пловдив ГЕРБ бие БСП с над 10%, решаващият мач е в София

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9484350 www.24chasa.bg
Георги Марков

Приятели,

Обещах Ви политически коментари, аз не съм политолог и никога няма да бъда. Аз съм просто човек, участвал три пъти в "живи" парламентарни избори /за моя радост, все успешно/: '90 г., '91 г. и 2017 г.

Започвам с първия ми коментар за изборите на 4 април, доколкото ще е възможно да се състоят. Ключът на изборите няма да е в Пловдив, както твърди популярният политолог Калоян Методиев, виждайки люта битка между Борисов и Нинова. Моето мнение е различно - Корнелия е обречена в Пловдив. Дори и без Бойко, Зико и СИЕ ЩЕ БИЯТ БСП С НАД 10%. През всички 32 г. демокрация Пловдив си остана "най-син", "най-десен", "най-герберски". Той се опази не само от комунизма, но и от джендъризма, не позволи да бъде оселячен.

За мен мачът ще се реши в София, където мандатите са 42. Политическа София 2021 г. не е София 2017 г. Срещу ГЕРБ се изправя "Да, България", която с помощта на БСП превзе централните столични общини - Средец, Триадица, Оборище, Лозенец и други. Има вече властови ресурси.

Приятели, погледнете европейските столици - с изключение на Мадрид, Атина и София, други кметове от ЕНП няма, независимо от националните резултати. Навсякъде господстват неолибералните комунисти - в Западна Европа с помощта на мигрантите, в Източна - на НПО-тата на Сорос. "Да, България" е именно соросоидната партия, чиито НПО-та проникнаха дори на върха в съдебната власт. Владеят не една и две медии.

София ще има няколко нови играчи, които не са за подценяване. Васил Божков, който беше щедър собственик на двата най-големи футболни клуба - "Левски" и ЦСКА, спонсор на велики олимпийски шампиони, за "Еврофутбол" да не говорим. Доживяхме да видим на сцената и Мангъров. Отсега му виждам кампанията: без маска пред Президентството РАЗДАВА АСПИРИНИ, ВМЕСТО ВАКСИНИ. Румен Петков ще донесе чай и ще има опашки. Няма как Слави Трифонов да не измисли някакъв концерт. В столицата има и доста кюстендилски софиянци, току-виж гласували за Мая.

Добре е Бойко ДА ИЗКЛЮЧИ ВЕНТИЛАТОРИТЕ и да припомни какво направи ГЕРБ и лично той за София - от зала "Арена Армеец", в която гледахме Цвети, Гришо, та дори и Ана Иванович, през "Витошка", до трите метра. Другите не направиха нищо. Щях да кажа две 00, но те дори и тоалетна не направиха.

Дано написаното от мен Бойко го прочете, че иначе ядове може да бере.

Дали не се налага да води две софийски листи?

/От фейсбук/

  • Светът е футбол, но не и за България

    Светът е футбол, но не и за България

    От вчера светът, колкото и банално да звучи, е футбол. Снощи в Рим се откри европейското първенство по футбол с мача Турция - Италия, а в неделя тръгва, както би се изразил Стратега от Мировяне Димитър Пенев, европейското на Южна Америка. За разлика от съседите от Северна Македония, които макар и през баражите от Лигата на нациите успяха да се
  • Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Изявление на Нейно превъзходителство посланика на САЩ за “24 часа” Бъдещето на България зависи от собствените ѝ усилия за провеждане на необходимите реформи за гарантиране на прозрачност, отчетност и добро управление, казва тя През първите няколко седмици от пристигането си в България през 2019 г