Кой как ще ни управлява? 33 въпроса към партиите - отговарят Републиканци за България (Графика)

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9516303 www.24chasa.bg
Кой как ще ни управлява? 33 въпроса към партиите - отговарят Републиканци за България (Графика)

“24 часа” с допитване до партиите и анкета за избирателите

Ще можете онлайн да дадете и вашите “да” и “не”по най-важните проблеми и ще видите до коя политическа сила сте най-близо

18 дни остават до началото на предизборната кампания за едни от най-важните, но и най-непредвидимите избори за последните 30 години. А управлението след това трябва да ни изведе от тежки кризи и да даде нова перспектива за България.

За да има прозрачност на намеренията на политическите сили и яснота за това, кой какви намерения за управлението има, ако дойде на власт, “24 часа” подготви специален въпросник от 33 въпроса, който обхваща всички важни и чувствителни теми: парите и доходите, данъците, здравето, образованието, външната политика, енергетиката, функционирането на демокрацията, законът и редът, правата, свободите и задълженията, наказанията, миналото и справедливостта, правосъдието, чистият въздух, коалирането.

* Изпратихме въпросника до 14 политически сили, които според социолозите са с шанс да влязат в следващия парламент, с молба да ни отговорят с “да” или ”не”. Тези отговори правят и разликата леви - центристи - десни.

* Публикуваме отговорите по реда на тяхното пристигане.

* След това ще отворим на сайта ни допитване, в което избирателите онлайн могат да отговорят на същата анкета и да видят до кои партии са най-близки по политически възгледи.

Днес публикуваме отговорите на “Републиканци за България”.