Чуйте Маргарита Петкова - защо е важно да живееш на 6-ия етаж

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9532008 www.24chasa.bg

Слушайте новия подкаст на "24 часа"

Поетесата Маргарита Петкова живее на шестия етаж в столичния комплекс "Надежда". Отиваме в дома й малко преди рождения й ден, който е на 21 февруари.

Тя е автор на стихове за прочути песни, като “Иване, Иване”, “Болката отляво”, “Самотен ловец е сърцето”, “Бог се роди, Коледо”. Някои я наричат царица на любовната лирика.

Има ли страхове, как се разказва "болката отляво"? Как звучи първото й емблематично стихотворение "Барабар Петкова с мъжете" в нейно изпълнение. Слушайте в подкаста тук:

   

Или в SoundCloude  https://soundcloud.com/24chasa/24-chasa-ot-zhivota-gost-poetesata-margarita-petkova

Ще ни намерите също в spotify 

https://open.spotify.com/show/5PNC52dJM1q9HGN2qny2MV?si=ObXflLxcS_G_WhIApvVBNg 

Както и скоро в apple podcast и google pod.

Всяка седмица нашите журналисти ще подготвят уникално съдържание в автентичен звук. То ще звучи в рубриките “24 часа от живота”, “24 часа” коментира”, “24 часа” разказва”.

В "24 часа от живота" ще чувате как говорят известните българи, които интервюираме за съботния брой на вестника.  

А иначе “Шест етажа без асансьор” е заглавието на новата стихосбирка на Маргарита Петкова.

В съботния брой на "24 часа" можете да прочетете интервюто с нея - най-интересните случки, как преживява радостите и болките.

  • Войната във футбола бе неизбежна, защото е за много, много пари

    Войната във футбола бе неизбежна, защото е за много, много пари

    Мнозина останаха учудени в понеделник сутринта, когато изведнъж светът се оказа въвлечен във война.  Спокойно - не е ядрена, а футболна, но в същото време пораженията поне във финансов план може да са дори по-неприятни. 12 от най-богатите европейски клубове основаха нова Суперлига. Всъщност това се чака от около 30 години. През 1992 г
  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си