Коментар на седмицата №1: Като им се накара Борисов, става, но още трябва

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9538921 www.24chasa.bg
Генерал Венцислав Мутафчийски лично ваксинира жена във ВМА СНИМКА: Николай Литов

Публикуваме отново най-четените мнения и коментари през изминаващата седмица. Този е номер 1 и е събрал близо 91 000 прочитания.

Премиерът Бойко Борисов "им се накара" (по собствения му израз), отвориха т.нар. зелени коридори за всички, които искат да се ваксинират, и още в петък имаше рекорд - почти 14 000 нови имунизирани.

За събота числото може би ще е по-голямо, защото здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че са работили всички 318 пункта за ваксиниране в страната. И на доста места имаше опашки от желаещи. И всяка минута валят информации какво свършили областни управители, кметове, местни здравни власти и т.н.

Може би първото, което ви хрумва, е защо премиерът не "им се накара" по-рано. Но който е безгрешен, нека пръв хвърли камък. У нас си е типично да се разпъргавяваме, като шефът ни се накара лично и поименно.

Изглежда Борисов трябва още малко да се понакара, понеже проф. Ангелов говори все още за обсъждане дали въпросните пунктове да работят само през уикендите или и през седмицата, за да ваксинират всички желаещи. Генерал Венцислав Мутафчийски пък казва, че от понеделник във ВМА ще работят още 10 места за ваксиниране, т.е. общо 20.

Ако обичате, господа, приключете с обсъждането в неделя, 21 февруари, и веднага съобщете може или не може желаещите да се ваксинират в понеделник и във всеки следващ го ден във всичките 318 пункта, които от ваше име "24 часа" обяви. 

Защото ако не успеете веднага, ще изпуснете вълната. Хората ще се объркат кога за кого какво е разрешено. И ще си останем непокорили дори онзи връх, на който се радват днес в Румъния - повече ваксинирани отколкото заразени. 

За сведение - при нас бройката е 235 891 заразени от началото на пандемията срещу едва 104 268 поставени дози ваксини.

Подробната информация за ваксинирането по желание можете да прочетете тук.

  • Да стават ли партийните лидери министри, или да стоят в парламента

    Да стават ли партийните лидери министри, или да стоят в парламента

    Докато продължават преговорите за редовно правителство, на дневен ред идва важният въпрос да стават ли партийните лидери министри, или да останат в парламента. Темата е особено актуална, тъй като в новата коалиция (ако подпишат споразумение) лидерите ще са повече от пръстите на едната ръка. За водачите на “Продължаваме промяната” работата е ясна -
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо