Защо се ускори ваксинацията

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9539692 www.24chasa.bg

Масовата ваксинация у нас всъщност реално тръгна в събота и неделя. 318 пункта за ваксиниране в цялата страна и опашки пред пунктовете. В неделя имунизацията вървеше със скорост 1500 дози в час.

Как стана това ускорение? Явно хората видяха, че да се ваксинираш, не е сложна и мъчителна работа, става лесно, а мнозина очевидно са преосмислили ползите от това да имаш сигурна защита от вируса без да изчакваш.

Нещата започнаха да се случват и хората се увериха лично в това. Плавното повишаване на броя на новозаразените в последните дни сякаш също допринесе българите по-масово да тръгнат към пунктовете в цялата страна. Явно има разколебаване и в лагера на скептиците към ваксинирането. Част от които не искат да се имунизират, но в същото време мърморят, че сме последни по темпове на ваксинация.

  • Братя македонци, с юмруци ли ще влезете в Европа

    Братя македонци, с юмруци ли ще влезете в Европа

    Буквално с няколко часа се разминаха две събития в Северна Македония, които на пръв поглед нямат нищо общо. В сряда в град Струмица е бил пребит гражданин с български произход и той се е оплакал в генералното ни консулство в Битоля. А междувременно в четвъртък и петък в Скопие заседава онази комисия
  • Георги Марков

    Георги Марков: С кого ще сменят Бойко? С Мангъра, Христо, Бабикян?

    Тези избори не са шега, че са по време на война. Вече прогнозирах, че Бойко с джипката - СИМВОЛ НА НАПРАВЕНОТО, ще бъде победител. За 5-ти пореден път ще бие БСП, според мен с 5%. Обещах ви в „Прогнозите на Георги Марков“ да кажа какво правителство ни чака: Според мен, ще се играе 2013 г. – победените ще направят правителство