Защо се ускори ваксинацията

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9539692 www.24chasa.bg

Масовата ваксинация у нас всъщност реално тръгна в събота и неделя. 318 пункта за ваксиниране в цялата страна и опашки пред пунктовете. В неделя имунизацията вървеше със скорост 1500 дози в час.

Как стана това ускорение? Явно хората видяха, че да се ваксинираш, не е сложна и мъчителна работа, става лесно, а мнозина очевидно са преосмислили ползите от това да имаш сигурна защита от вируса без да изчакваш.

Нещата започнаха да се случват и хората се увериха лично в това. Плавното повишаване на броя на новозаразените в последните дни сякаш също допринесе българите по-масово да тръгнат към пунктовете в цялата страна. Явно има разколебаване и в лагера на скептиците към ваксинирането. Част от които не искат да се имунизират, но в същото време мърморят, че сме последни по темпове на ваксинация.

  • Граждански арест? А полицията?

    Граждански арест? А полицията?

    Идеята за граждански арест не един път се е появявала в публичното пространство - най-пресният случай е този от събота, при който обикновен гражданин “арестува” пиян шофьор, предизвикал катастрофа и впоследствие опитал да избяга от произшествието. “Граждански арест” - на пръв поглед звучи добре. Неслучайно обаче за тази цел има и органи на реда
  • Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал над 188 000 прочитания: Изявление на Нейно превъзходителство посланика на САЩ за “24 часа” Бъдещето на България зависи от собствените ѝ усилия за провеждане на необходимите реформи за гарантиране на прозрачност, отчетност и добро управление

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо