За коалициите и правилото “Никога не казвай никога”

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9542781 www.24chasa.bg

Близо месец преди изборите особено модерно е партиите да обявят с кой няма да се коалират за властта. Голяма надпревара пада да се посочат “лошите” за съответната партия и най-вече за електората, който през последните 30 г. е заявил претенциите си по въпроса с коалирането.

БСП и ГЕРБ категорично не се искат и политическите им чувства са взаимни, патриотите не щат ДПС по правило, а дори Софиянски се принуди да се разведе с комунистите. И от лагера на ДСБ твърдят, че не щат ГЕРБ, а за БСП се отрекоха тотално, ама след граждански натиск.

Само ДПС демонстрира друго отношение по въпроса с коалициите. Те не казват с кого искат и с кого няма да управляват. Напротив - оставят всичките си врати отворени. Имат само едно изискване - ще работят с онези политически субекти, които споделят предложената от тях програма.

С две думи, ДПС отрано са разбрали, че по въпроса за коалициите правилото “Никога не казвай никога” важи с особена сила. Дано и останалите партии по-бързо го научат, защото въобще не се знае от какви патови ситуации ще трябва да се пазят, за да се сформира ново мнозинство и правителство след изборите.

  • Хронично болните да получат по-бързо ваксина

    Хронично болните да получат по-бързо ваксина

    Добре е, че се проявява гъвкавост при ваксинирането на различни групи. След хората на първа линия, които справедливо първи получиха възможност да се ваксинират, се отвориха възможности за имунизиране и на хора, които не попадат в плановете за ваксинация сред първите фази. Включително и с т.нар. зелени коридори
  • Депутатът от ГЕРБ Георги Марков

    Георги Марков: Виктор Орбан напуска ЕНП

    Трите милиона избиратели на Виктор Орбан са във възторг. Партията „ФИДЕС” напуска неолибералното и олевяло ЕНП (Европейската народна партия). Това ЕНП не е онова ЕНП. ЕНП-то на великия обединител на Германия Хелмут Кол, на Жак Ширак, на Хосе Мария Аснар, на Едмунд Щойбер. Това не е ЕНП-то, което, водено от Мартенс и Орбан - като негов