Защо кметът на “Красно село” загуби доверието на “Демократична България”

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9550060 www.24chasa.bg

Скандалът с парите за патронажна грижа в софийския район “Красно село” по европейски проект постави на дневен ред два важни въпроса.

Първият - защо районен кмет не трябва да получава допълнително заплащане по европейски проекти? Ами очевидно е - прекрачени са моралните граници от човека, поел отговорност със заемането на съответната властова позиция.

Вторият въпрос е какво да направи една формация, която е излъчила този управленец, и как трябва да поеме отговорност?

Хората са гласували за кметицата на “Красно село” Росина Станиславова като кандидат на “Демократична България” и правилно общинските съветници от формацията оттеглиха доверието си от нея.

Това е начинът да се носи политическа отговорност, останалото са празни приказки и излишни дискусии - кой подал сигнала за проекта по патронажната грижа и какво точно искал да каже.

  • Да не се окаже, че изборите са били репетиция за друга цел

    Да не се окаже, че изборите са били репетиция за друга цел

    От словото на президента в новия парламент се разбраха две неща: че предпочита кратък живот за 45-о НС и че много иска служебно правителство. Ето и доказателствата. Той много ясно обясни на новите депутати, че безпринципни коалиции само ще задълбочат кризата в държавата. А е ясно, че без коалиция няма как да се състави ново правителство
  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си