Братя македонци, с юмруци ли ще влезете в Европа

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9553941 www.24chasa.bg

Буквално с няколко часа се разминаха две събития в Северна Македония, които на пръв поглед нямат нищо общо. В сряда в град Струмица е бил пребит гражданин с български произход и той се е оплакал в генералното ни консулство в Битоля. А междувременно в четвъртък и петък в Скопие заседава онази комисия, която трябва да внесе коректен прочит на общата история между България и Северна Македония. Темата този път е за Гоце Делчев и учебниците по история за VII клас при нашите съседи.

И докато учените дискутират по спорните тези, при съседите ескалира насаждането на омраза към България и гражданите с български паспорт в Северна Македония. Връщат се най-тъмните времена, в които юмруците, натискът, заплахите, насилието върху хората с българско самосъзнание са били държавна политика при съседите край Вардар.

Тази ескалация на омразата трябва да спре час по-скоро. Защото, братя македонци, с юмруци и натиск няма как да влезете в Европейския съюз и поне това трябваше вече да сте го разбрали.

  • Да не се окаже, че изборите са били репетиция за друга цел

    Да не се окаже, че изборите са били репетиция за друга цел

    От словото на президента в новия парламент се разбраха две неща: че предпочита кратък живот за 45-о НС и че много иска служебно правителство. Ето и доказателствата. Той много ясно обясни на новите депутати, че безпринципни коалиции само ще задълбочат кризата в държавата. А е ясно, че без коалиция няма как да се състави ново правителство
  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си