Мария Бакалова пред "24 часа": Мислех, че режисьорът ще ми се кара, а той дойде при мен и съобщи новината

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9614453 www.24chasa.bg
Мария Бакалова по време на зум срещата с "24 часа"

Медиите в САЩ вече я наричат световна суперзвезда, толкова е известна и обичана.

Само на 24 години Мария Бакалова остава в историята като първата българска актриса с номинация за "Оскар". "Борат 2" е големият й пробив, защото всички значими сцени за успеха на лентата са резултат от нейната игра и импровизации.

Благодарение на актрисата българският е основен език в голям холивудски филм.

В зум среща снощи, часове след номинацията й за най-добра актриса в поддържаща роля Мария Бакалова разказа специално за "24 часа" как е разбрала новината.

- Мария, поздравления. Разчувствахте толкова много хора, които дори и не познавате. Какво е чувството? Какво си казахте със Саша Борън Коен? С кого споделихте този момент?

- Много ви благодаря. Наистина се надявам хората да могат да усетят темата за любовта в "Борат 2". Филмът е направен с много любов и е за любовта - как трябва да се обичаме и подкрепяме.

Със Саша си разменихме няколко съобщения. През целия ден бях на терен, снимайки новия филм на Джъд Апатоу The Bubble ("Балонът"). Сутринта той ме попита: "Сигурна ли си, че не искаш да гледаш церемонията по Оскарите? Искаш ли да се отделиш сама? Искаш ли да не бъдеш на терен? Искаш ли да го гледаме заедно?". Аз му отговорих: "Не, не искам по никакъв начин да се разсейвам."

Дори ми звучеше нахално само фактът да бъда спомената редом до имената на Оливия Колман, Глен Клоуз, Аманда Сейфрид или Юн Юх-джунг, която е невероятна корейска актриса с 50-години опит. Гледала съм нейни филми и е блестяща. Струваше ми се невъзможно дори да се надявам, че може да бъда реален претендент за "Оскар".

И по време на снимките имах сцена с Педро Паскал. Джъд Апатоу се приближи до мен и аз си помислих: "Господи, толкова ли е лошо, че не го казва дори на микрофона, за да не го чуят другите? Сигурно ще ми се скара!".

Но той каза: "Поздравления. Ти имаш твоята първа номинация за "Оскар!" Всички започнаха да се радват - още по-голям подарък за мен, защото споделих този радостен миг с тях. Директно от снимките се прибрах вкъщи преди час и в момента сме заедно с вас!