Георги Марков: Меркел си мълчи, ЕС се провали

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9619777 www.24chasa.bg

Меркел претърпя 2 тежки изборни загуби. Като например: Щутгарт - столица на "Мерцедес", Карлсруе - седалище на немския Конституционен съд и главен прокурор, Фрайбург - важен университетски център.

Тежко й е на жената – най-слаби резултати за партията от Втората световна война. При това, в град като Мюнхен няма ваксини.

Меркел си отива, а Европа е на автопилот. Провалът с ваксините е катастрофален, забраната за покупка от Русия и Китай – безсрамие. Прав е един френски министър, който казва, че както вирусът, така и ваксините не могат и не трябва да бъдат идеологизирани. МОЖЕ ДА СЕ ДАВАТ ПАРИ ЗА ЛАБОРАТОРИЯТА-УБИЕЦ В УХАН, А НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ ВАКСИНИ ОТ ТАМ.

Ще се наложи държавите сами да спасяват живота и здравето на гражданите си. С Меркел беше лошо, а без Меркел ще е още по-лошо - Европа остана без лидер.

(От фейсбук)

 • Шефът на ВКС е пръв сред равни, чрез него не се овладява съдебната власт

  Шефът на ВКС е пръв сред равни, чрез него не се овладява съдебната власт

  Съдийската колегия на ВСС стартира процедурата по избор на председател на Върховния касационен съд (ВКС) Ако и пленумът на кадровия орган одобри хронограмата, официалното начало ще бъде на 30 септември, а гласуването на 14 януари догодина. Изборът на тримата големи в съдебната власт по традиция предизвиква емоции
 • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

  Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

  Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо