Георги Марков: Меркел си мълчи, ЕС се провали

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9619777 www.24chasa.bg

Меркел претърпя 2 тежки изборни загуби. Като например: Щутгарт - столица на "Мерцедес", Карлсруе - седалище на немския Конституционен съд и главен прокурор, Фрайбург - важен университетски център.

Тежко й е на жената – най-слаби резултати за партията от Втората световна война. При това, в град като Мюнхен няма ваксини.

Меркел си отива, а Европа е на автопилот. Провалът с ваксините е катастрофален, забраната за покупка от Русия и Китай – безсрамие. Прав е един френски министър, който казва, че както вирусът, така и ваксините не могат и не трябва да бъдат идеологизирани. МОЖЕ ДА СЕ ДАВАТ ПАРИ ЗА ЛАБОРАТОРИЯТА-УБИЕЦ В УХАН, А НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ ВАКСИНИ ОТ ТАМ.

Ще се наложи държавите сами да спасяват живота и здравето на гражданите си. С Меркел беше лошо, а без Меркел ще е още по-лошо - Европа остана без лидер.

(От фейсбук)

  • От ЦИК не зависи нито загубата, нито победата

    От ЦИК не зависи нито загубата, нито победата

    В последните години се нагнетява особено напрежение около ЦИК - едва ли не тази шапка на изборната администрация раздава облаги и главно определя кой да е победителят на едни или други избори. А оттам и определя бъднините на държавата. А всъщност ЦИК трябва да следи спазва ли се духът на Изборния кодекс и да създаде всички условия за честни
  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си