Георги Марков: Зелен сертификат за ваксина, ама чак догодина!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9627771 www.24chasa.bg
Георги Марков

Гръцки еврокомисар измъти дигитален сертификат за ваксиниране, само дето ЕС няма ваксини. Такъв сертификат е възможен само при задължително ваксиниране и налична ваксина по аптеките за всеки европейски гражданин.

В момента велика Франция е ваксинирала 8 процента от населението, могъща Германия - 8%, социална, уж, Швеция - 8%, Полша - 7%, Белгия - 7%. Водач е Унгария с 15 процента, т. е. 1 500 000 души, заради закупените ваксини от Изток.

Така че глупостта сертификат ще доведе до дискриминация на младите, прозорливо казва френският президент Макрон. Не ще човекът вместо жълти жилетки, млади жилетки да почват да трошат Париж, защото ще искат да пътуват, ама и да искат, не могат да се ваксинират, за да получат сертификат.

Прочее, който в ЕС е е забранил вноса на руски и китайски ваксини да си помисли дали не застрашава живота и здравето на европейските граждани, което би било престъпление.

От Фейсбук.

  • Е-преброяването като машинния вот - трябва добра разяснителна кампания

    Е-преброяването като машинния вот - трябва добра разяснителна кампания

    Служебният кабинет удължи с 13 дни до 30 септември периода, в който хората могат да се преброят електронно (виж 8-а стр.). Причината - непрекъснатите атаки срещу сървърите на НСИ, които лишиха много хора от възможността да се преброят. Достъпният софтуер за преброяването не трябва да бъде толкова опростен, че да излага на опасност целия процес
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо