Дани Каназирева: Дясно проевропейско правителство ще даде стабилност и сигурност

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9662446 www.24chasa.bg

Никога няма да изоставя Пловдив и региона, те са моя кауза

Дала съм дума на хората, че всичко започнато ще бъде довършено, казва водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив-област

- Какво най-много искаха от вас хората от Пловдивска област по време на кампанията, г-жо Каназирева?

- В повечето населени места настояват да запазим темпото, с което решавахме проблемите им. Като областен управител показах, че тази институция може да работи. Истината е, че имах много добра комуникация и пълна подкрепа от ресорните министри и премиера. Заставах зад хората, за да видят, че държавата е на тяхна страна. Те разбраха, че съм готова да ги чуя, да откликна и да направя всичко, което е по-силите ми, за да се реши техен проблем.

- Депутатското ви място е сигурно, защото сте водач на листа. Какво правителство очаквате да се състави?

- Като десен работещ човек за мен е изключително важно да има дясно проевропейско управление, което да гарантира стабилност и сигурност. Затова винаги съм смятала, че е нужна консолидация в дясното. Категорично смятам, че

най-после трябва

да се изостави

езикът на омразата

и тази политическа истерия, която наблюдавам в някои опозиционни партии с цел да спечелят някой глас повече. Това е крайно неразумно и води само до уронване на авторитета на институциите. Имаме нужда освен от дясно правителство и от истински десни политици, а не ляво - либерални демократи.

- Вие сте юрист и доктор по конституционно право. Къде виждате ролята си в Народното събрание?

- Бих заложила на децентрализацията - тя е темата на моята докторска дисертация и е кауза от влизането ми в политиката. Трябва реално да се осъзнае, че

децентрализацията

отприщва икономическата

активност

на всички управленски нива и респективно повишава жизнения стандарт. На второ място е въвеждането на индивидуалната конституционна жалба. Това е институт, който е възприет в редица европейски страни. Смятам, че дебатът при нас не е дали да се въведе, а кога и как да стане това. И трето, няма как като юрист да не засегна и частта за съдебната власт, а именно намаляване квотата във Висшия съдебен съвет, избирана от Народното събрание. Това ще прекрати спекулациите, че политиците кадруват в съдебната власт.

- Не съжалявате ли, че отивате в парламента и друг ще довършва започнатите от вас проекти в Пловдивска област?

- Дала съм дума на хората, че ще бъдат завършени. Това са разширението на околовръстното шосе на Пловдив, изграждането на югоизточния обход, довършването на редица ВиК проекти, които чакат своето изпълнение в Пловдивска област. Акцент в моята работа ще бъде и опазването на околната среда, защото много отблизо видях как компромиси, които са допускани на местно ниво назад във времето, пряко влияят върху здравето на хората.

- Казвате, че искате да сте полезна на Пловдив и региона. Какво конкретно да очакват от вас?

- Продължаване на инвестициите в региона и

решаване на проблемите

в пътната и ВиК

инфраструктура,

здравеопазването,

околната среда, образованието и културата. Това всъщност са приоритетите, по които работих и като областен управител и имах немалко инициативи. Проблемите на Пловдив и региона, в който живеят над 700 хиляди души, са идентични на тези във всеки друг регион в страната. Моята дейност ще е свързана с Пловдив и региона, защото познавам в детайли проблемите и знам от какво има нужда нашият регион.

- Няма ли опасност, влизайки в националната политика, да се отдалечите от проблемите на Пловдивска област?

- Прави го този, който иска да се отдалечи. Който иска - работи. Обичам Пловдив и региона си, затова не бих се отдалечила от хората. Смятам, че всяка позиция има много възможности, а който иска да е полезен, винаги може да го прави. Познавайки нормативната база и с юридическото ми образование ще се опитам да бъда максимално полезна като народен представител.

 Парламентарни избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.