Всеки кандидат за власт да прочете за ужаса със заразата след хаоса в Черна гора

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9681755 www.24chasa.bg

Добре е всеки кандидат за власт в България днес да научи за драматичния сценарий с развитието на пандемията, който се разигра в Черна гора.

Не казваме, че е задължително същото да се случи и в България, само защото предстои излъчване на ново правителство и у нас. Но е добре да се види докъде може да се стигне в желанието за реванш.

Ето как смяната на политическото статукво в Черна гора произведе невиждан ужас в битката с пандемията. Там типично по балкански новият министър на здравеопазването буквално помита всички шефове на болници и експерти, които досега са работили срещу опасната китайска зараза. Резултатите са повече от шокиращи - през март Черна гора потърси спешна помощ от ЕС и НАТО, за да запълни зейналата пропаст в изчерпаната и изтощена здравна система.

Преди да правим каквито и да било сравнения, добре е всички сегашни участници в новия български парламент да си дадат сметка, че политическите неразбории може само да подсилят пандемията, а не да помагат в битката срещу нея. И да изоставят на заден план дребните ежби и интереси, защото коронавирусът съвсем няма намерение да ги чака да вземат най-доброто за тях решение. По-добре е да се върви към решения, които ще помогнат на всички в битката срещу пандемията.

  • Консултациите при Радев за кабинет да са 100% публични

    Консултациите при Радев за кабинет да са 100% публични

    Тази седмица се очаква президентът да свика първото заседание на новия парламент, а много скоро след това да започне и консултациите с парламентарните групи за съставяне на правителство. Поне така е по устав, тоест по конституция. И тъй като хората в последните години станаха особено чувствителни на тема задкулисие и нерегламентирани уговорки
  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си