Напред към повторния вот!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9681761 www.24chasa.bg

Нинова изигра опустошителна

роля за левицата, както навремето

постъпи Костов със СДС

Сметката бе проста: коалиция ГЕРБ, БСП и ДПС, или мандатът за управление отива при Слави. Важно е да се знае и да се помни, че “Има такъв народ” е единственият политически проект, заявил подкрепа за Румен Радев. Според сценариста Тошко Йорданов, ако неговата партия не успее да състави кабинет, лошо няма да се проведат нови избори (боят настана, кой ти гледа разходите за бюджета).

Още в неделната вечер близкият до шоуто социолог Андрей Райчев разясни, че решаващата роля за съдбата на България е отредена на президента.

Само оставало да се види дали мандатът за управление ще се предава “на бърза, или на бавна скорост”. С други думи Слави този път не дойде, за да пее, а да предостави властта в ръцете на съпруга на своята бивша секретарка и двамата заедно да изметат най-сетне досегашния модел. Нямало шоубизнес в България, така ли?

Заемайки в понеделник обаче твърда позиция срещу съюз с ГЕРБ, Корнелия Нинова с един замах блокира шансовете на старите партии. Аритметиката на мнозинството вече не излиза за никого, 45-ото народно събрание очевидно не е в състояние да излъчи стабилно правителство и повторението на изборите става неизбежно. ИТН, “Демократична България”, Мая Манолова и останалите протестни проекти таят светли надежди, че ново състезание ще им донесе още повече гласове срещу системните играчи, само че БСП не е на тяхната писта.

На фона на най-трагичния резултат в историята си социалистите би трябвало панически да търсят начини за реализиране на този мандат, обзети от ужас пред поредно, още по-страшно падение. Затова днес Нинова играе същата опустошителна роля за левицата, каквато имаше навремето Иван Костов за СДС, когато отказа да влезе в коалиция с царя.

Много е вероятно на финала на тази изтощителна политическа авантюра госпожата да отвори адвокатска практика в родното си село Крушовица (Костов отвори фирма, спонсорирана от собственик на фалирала банка).

Унижението дебне отвсякъде и в “Демократична България” не е по-весело. Само си припомнете каква енергия се хвърли за протести и кампании, а през цялото време Слави дори не се мерна на жълтите павета. “Отровното трио” услужливо пускаше албумите му да се леят по микрофоните на скъпата и прескъпа протестна трибуна. Без никой да ги е молил, ей така, за повдигане духа на протестиращите. Накрая, когато попитаха лидера на ИТН с кого би влязъл в коалиция, той с отвращение посочи Иванов и Манолова като по-малкото зло. А те сега трябва да му припяват.

Един вълнуващ миг от 4 април във фейсбук най-дълго ще се помни и ще остане в историята като метафора за измамното благополучие на най-гневната, високомерна и самовлюбена прослойка на нашето време. Снимки и видео от дълги опашки пред местата за гласуване в Европа и Щатите, и просълзени възгласи над тях: “Поклон пред българите в чужбина!”, “Браво!”, “Америка гласува с номер 11”, “Респект, сънародници!”…

Прогресивната общност виждаше мощни легиони на “Демократична България”, трептящи от възторг и нетърпение да изкачат героичния си лидер до самия връх, а се оказаха просто фенове на “Ку-ку бенд” и Васил Божков. Каква я мислеха те, а каква стана тя!

  • 8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    Тежките катастрофи с много жертви зачестяват, само за понеделник осем души загубиха живота си при пътни инциденти. Пътна полиция отчете, че само през юли 50 души са загинали при катастрофи на пътя у нас. Продължават и драстичните нарушения - последният пример е от Пловдив, където 32-годишен мъж от Бургас бе хванат зад волана с рекордните 4
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо