Да благодарим на българските медици за битката им срещу COVID

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9685099 www.24chasa.bg

На 7 април - празника на здравните работници, нека да благодарим на българските медици за всеотдайната им битка срещу коронавируса. Само миналата година 120 медицински работници - лекари, сестри, фелдшери, шофьори на линейки, загубиха живота си от китайския вирус.

Нека си припомним медиците от семейство Вакльови - медицинската сестра Ава Вакльова, съпруга ѝ д-р Муса Вакльов и сина им д-р Емил Вакльов, които загинаха, докато се бореха на първа линия и помагаха до последно на своите благодарни пациенти.

“24 часа” ги почете посмъртно, като ги обяви в кампанията на вестника “Достойните българи” на 2020 година. А големият победител в тази благородна инициатива отново бяха те, лекарите - които оглавиха  класацията на “Достойните българи”.

Нека и днес да благодарим на всички лекари, медицински сестри, здравни работници, които не се поколебаха да застанат срещу непознатия враг, не пестиха сили и здраве, за да помагат на хиляди пациенти. Измина повече от година в условията на пандемия, всички са уморени и изтощени от ограничителните мерки, но най-тежко е там - на първа линия, в интензивните клиники, в болниците, в линейките на Спешна помощ, където буквално всяка минута се води борба за живот. Нека не забравяме колко висока е цената на този самоотвержен труд.

  • Консултациите при Радев за кабинет да са 100% публични

    Консултациите при Радев за кабинет да са 100% публични

    Тази седмица се очаква президентът да свика първото заседание на новия парламент, а много скоро след това да започне и консултациите с парламентарните групи за съставяне на правителство. Поне така е по устав, тоест по конституция. И тъй като хората в последните години станаха особено чувствителни на тема задкулисие и нерегламентирани уговорки
  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си