Излишно напрежение, а трябва повече смирение за новата власт

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9691426 www.24chasa.bg

Изборите минаха, но вместо политическото напрежение да намалява, то расте.

Някои оглеждат внимателно какви са възможните формули за съставяне на ново правителство - с основание, защото без да има конституирана изпълнителна власт, държавата може да зацикли ненужно, а най-малкото кризата с коронавируса търпи отлагане и безвремие.

В същото време други пък започват да се (само)оглеждат стават ли за един или друг важен пост. Например за шеф на парламента или, да речем, на престижно министерство.

Адвокат Николай Хаджигенов например си позволи повече анонси в тази посока, с което пък разгневи своите съпартийки Татяна Дончева и Мая Манолова.

А всъщност всеки кандидат за новата власт трябва много добре да преценява точното време и място за изява на собствените си виждания за участие в нея. И е по-добре да има повече смирение, преди да се преподреди политическият пъзел, отколкото да се създава допълнително напрежение.

  • От ЦИК не зависи нито загубата, нито победата

    От ЦИК не зависи нито загубата, нито победата

    В последните години се нагнетява особено напрежение около ЦИК - едва ли не тази шапка на изборната администрация раздава облаги и главно определя кой да е победителят на едни или други избори. А оттам и определя бъднините на държавата. А всъщност ЦИК трябва да следи спазва ли се духът на Изборния кодекс и да създаде всички условия за честни
  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си