Отпускане на мерките? Да, но с по-бавни стъпки

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9698898 www.24chasa.bg

В хубавото време и наболата свежа зеленина на всички ни се иска ограниченията да паднат. И сигурно новината, че държавата обмисля да разхлаби противоепидемичните мерки, радва всички.

Броят на болните от COVID спадна наполовина в сравнение с началото на ограничителния период - значи мерките работят. И ако тенденцията продължи, логично е да паднат и още ограничения.

Хубаво е обаче това да става постепенно, без резки обрати, защото въпреки ваксинацията и мерките вирусът лети около нас. Заразата лесно може да пламне отново. И това вече ни се е случвало при предишни вълни.

Може би е по-добре да вървим към отпускането на мерките в по-големите закрити пространства с по-малки и по-бавни стъпки. Така ще се опазим от нов пик. Разбира се, ако остане контролът и върху носенето на маски, дезинфекцията и спазването на социална дистанция. Още търпение, пандемията не е отминала.

  • Ще падне ли голямо триене на имена от листите

    Ще падне ли голямо триене на имена от листите

    45-ият парламент е тръгнал вече с левия крак към историята, но за партиите отново идват драматични моменти - подреждането на листите с кандидати за депутати. Със сигурност пълен римейк на кандидатите от 4 април няма да има. Там, където резултатите са слаби или направо пълен провал, мнозина ще се разделят с първите места
  • Мая Манолова е председател на комисията за ревизия на властта.

    Коментар на седмицата №2: Манолова не разпна Борисов. Направи го мъченик

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 127 хил. прочитания. С такива врагове на Бойко Борисов не са му нужни приятели. Той трябва да изпитва дълбока благодарност за миризливото кюспе от семки, сперматозоиди и кюлчета злато, което в петък до късно вечерта произвеждаше т.нар